Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Light Παγωτό γιαούρτι με βανίλια, σε μόλις 10΄

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Η ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να διατηρούν τη φόρμα τους, να ακολουθούν υγιεινά διατροφικά πρότυπα και ταυτόχρονα ν’ απολαμβάνουν ένα δροσιστικό και πλούσιο σε γεύση σνακ.

Η συνταγή που επιλέξαμε από την Chef  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, φτιάχνει ένα ελαφρύ παγωτό, αφού τα κύρια συστατικά του είναι το γιαούρτι και το γάλα με χαμηλά λιπαρά, αρωματικό από τη βανίλια και άκρως καλοκαιρινό, αν το συνοδέψετε με φρούτα εποχής!

Υλικά (μερίδες  5)
375 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.γλ. ζελατίνη
125 γραμμ. Ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλια
2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη. Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το παγώνουμε στο ψυγείο.

Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.

Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.


 
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
27/05/13 00:25
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...