Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Δωρεάν εξέταση από δερματολόγους έως 31 Μαΐου!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Save Money
Φιλενάδες πριν εκτεθείτε στον ήλιο, ελέγξτε το δέρμα σας για πιθανό μελάνωμα. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία. Το 90% των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος που διαγνώσθηκαν εγκαίρως θεραπεύτηκαν. 

Από τις 27 έως τις 31 Μαίου, δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), θα δέχονται στα ιατρεία τους και στα νοσοκομεία και θα εξετάζουν δωρεάν τους πολίτες για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος, στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος.

Όσες επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού. Στην ίδια ιστοσελίδα, θα βρείτε ένα τέστ για να κάνετε και  αυτοεξέταση των σπίλων!

Συγκεκριμένα, όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ καθηγητής κ. Αλ. Στρατηγός και τα μέλη . Ζωγραφάκης, Δ. Καλαμπαλίκης, Α. Κατούλης, Μ. Κωστάκη, Ε. Λαζαρίδου, Μ. Λουκάτου, Β. Νικολάου, κάθε χρόνο στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος η απήχηση του κόσμου αυξάνεται και ολοένα περισσότεροι άνθρωποι εξετάζονται. 

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

Η ΕΔΑΕ και με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay, δημιούργησαν την πρωτοποριακή ιστοσελίδα αυτοεξέτασης www.myskincheck.gr όπου δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να αξιολογεί το δικό του επίπεδο κινδύνου. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν έναν από τους δερματολόγους από 27 έως 31 Μαΐου, η ιστοσελίδα www.myskincheck.gr προσφέρει οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών), με τη μέθοδο ABCDE (Συνιστώμενη μέθοδος από το "The Skin Cancer Foundation). Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι ένας καθρέφτης χειρός. Παράλληλα, το www.myskincheck.gr αποτελεί τον απόλυτο δερματολογικό σύμβουλο, αφού προσφέρει χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους δερματολόγους, πληροφορίες για το πότε είναι ύποπτη μια ελιά, τρόπους προφύλαξης από τον ήλιο, τρόπους σωστής αντιηλιακής προστασίας, αλήθειες και μύθους γύρω από το μελάνωμα, ενότητα όπου μπορεί το κοινό να στείλει ερωτήσεις / απορίες και δυνατότητα αναζήτησης δερματολόγου (όχι μόνο για την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου 
του Δέρματος, αλλά για όλο το χρόνο).

5'αρκούν για να σώσουν τη ζωή μας! Εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία που μας δίνουν η  Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) Κλείστε ραντεβού τώρα !

Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη
 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Save Money
Συντακτική Ομάδα
23/05/13 00:10
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
8 λόγοι για να έχετε αμυγδαλέλαιο στο σπίτι!

Το αμυγδαλέλαιο έχει μαλακτικές, απαλυντικές...

Διαβάστε περισσότερα...
Έχει μύκητες η κουρτίνα του μπάνιου; Μάθετε πως να τους εξαφανίσετε φυσικά και ανέξοδα!

Οι κουρτίνες του μπάνιου αν δεν καθαρίζονται...

Διαβάστε περισσότερα...
Φτιάξτε ευεργετικό Vicks και πείτε...αντίο στο κρύωμα.

Το Vicks είναι αλοιφή εντριβής για την...

Διαβάστε περισσότερα...