Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κανελόνια ογκρατέν με ζυμήθρα Ήπειρος

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Απολαυστικό πιάτο με πλούσια γεύση.

Υλικά για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος  
(Η Τριμμένη Ζυμήθρα παράγεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως η παραδοσιακή Μυζήθρα, από πρόσμειξη πρόβειου και γίδινου γάλακτος. Η διαφορά με τη Μυζήθρα είναι ότι έχουν αφαιρεθεί σχεδόν όλα τα λιπαρά, αφήνοντας λιγότερο από 1% λιπαρά. Έτσι, η Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος είναι το μόνο τριμμένο τυροκομικό προϊόν, με μόνο 1% λιπαρά! Όσο για τη θρεπτική της αξία, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 30γρ. πρωτεΐνες ανά 100γρ. τυριού και 0,2γρ. λιπαρά και 0 σάκχαρα ανά μερίδα (20γρ.)! Η υψηλή περιεκτικότητα της Ζυμήθρας Ήπειρος σε πρωτεΐνες συμβάλλει στην αύξηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, καθώς και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών).
1 κρεμμύδι
250 γραμμάρια χυμό ντομάτας και 3 κουταλιές της σούπας για το ταψί
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
12 γραμμάρια αλάτι
8 γραμμάρια πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
500 γραμμάρια κανελόνια άβραστα
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. 

Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κιμά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα 250 γραμμάρια χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις 3 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας στον πάτο του ταψιού και αλείφουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με κουταλάκι του γλυκού και τα τοποθετούμε στο ταψί. Για τη δική σας ευκολία, τοποθετείτε τον κιμά σε κορνέ σακούλας και γεμίζετε τα άβραστα κανελόνια κρατώντας τα όρθια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία το τυρί κρέμα, τους κρόκους, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος και το μοσχοκάρυδο μέχρι να λιώσει η ζυμήθρα για περίπου 5 - 7 λεπτά. 

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού με το μείγμα τυριού. 

Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.

axortagos.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
16/05/13 00:17
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...