Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

10 τρόποι να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Σου περίσσεψε ψωμί, και μπαγιάτεψε. Κρίμα να πάει χαμένο.

Σου προτείνουμε 10 τρόπους να το αξιοποιήσεις:

1.Φτιάξε παξιμάδια
Κόψε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Άναψε το φούρνο σου και  ψήσε το στους 60 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Θα φτιάξεις έτσι απλά,  τέλεια παξιμάδια!

2.Φτιάξε κρουτόν για τις σαλάτες ή τις σούπες.
Κόβεις το μπαγιάτικο ψωμάκι σε φέτες και κατόπιν σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια. Τα ψήνεις για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έτοιμα! Αν θέλεις να τα κάνεις πιο πικάντικα, πριν τα φουρνίσεις μπορείς να τα περιχύσεις με  λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, λίγη πάπρικα ή μπούκοβο γλυκό ή καυτερό. Μπορείς ακόμα τα τρίψεις με σκόρδο. Τα ανακατεύεις,  τα  αδειάζεις σε ένα ταψί και τα ψήνεις.

3.Φτιάξε γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
Αφού ψήσεις το ψωμί όπως κάνεις τα παξιμάδια, τα αφήνεις να κρυώσουν και μετά τα  βάζεις στο multi και το κάνεις τρίμματα.

4.Φτιάξε Ψίχουλα για πανάρισμα
Ένας πολύ ωραίος τρόπος να πανάρεις σνίτσελ ή φιλέτα ψαριού : καθαρίζεις το ψωμί από την κόρα, το κόβεις σε μικρότερα κομμάτια και το τρίβεις στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ για να γίνει ψίχουλα. Πανάρεις ακριβώς όπως και με την γαλέτα, δηλαδή πρώτα αλευρώνεις, μετά περνάς από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τα ψίχουλα του ψωμιού. 

5.Φτιάξε ατομικά πιτσάκια κόβοντας το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες για να τα χρησιμοποιήσετε ως βάση. Προσθέστε  φρέσκια ντομπάτα ή κέτσαπ, τυρί, ζαμπόν... βάλε τη φαντασία σας να "οργιάσει" και φτιάξε τα πιτσάκια σου σύμφωνα με το γούστο σου.

6.Φτιάξτε αβγοφέτες για πρωινό (δες σχετικές συνταγές στο www.filenades.gr)

7.Φτιάξε Μπρουσκέτες:
Κόβεις το ψωμί  σε φέτες πάχους περίπου 1 δαχτύλου, τις περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και αν θέλεις περισσότερη γεύση, τρίβεις λίγο σκόρδο ή πασπαλίζεις με ρίγανη, θυμάρι ή δεντρολίβανο. Τις βάζεις  σε ένα ταψάκι και τις ψήνεις στο γκριλ για λίγα λεπτά. 

8.Μπορείς να φτιάξεις γλυκά. Σου  προτείνουμε να φτιάξεις μια γλυκιά πουτίνγκα!

9.Μαγειρέψε σουφλέ, σκορδαλιά, κεφτεδάκια, μπιφτέκια, γιουβαρλάκια, σουτζουκάκια...

Σου προτείνουμε να μαγειρέψεις ένα εύκολο σουφλέ:
Άπλωσε σε όλη την επιφάνεια ενός ταψιού λεπτές φέτες από μπαγιάτικο ψωμί. Στρώσε στη συνέχεια τριμμένα τυριά και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον, ξαναβάλε μία σειρά ψωμί και πάλι τριμμένα τυριά. Χτύπησε 2 φλιτζάνια γάλα με 5 αυγά και λίγο βασιλικό και ρίξτα πάνω στο ψωμί. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 2-3 ώρες και στη συνέχεια ψήστε το στους 200ο C για 25-30 λεπτά περίπου. Έτοιμο και το σουφλέ σου!

10.Κάνε το μπαγιάτικο ψωμί  βάση για αλμυρές τάρτες.

Τίποτα δεν πετιέται, τίποτα δεν πάει χαμένο!
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
15/05/13 00:18
Αρέσει: 3 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...