Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Το καλύτερο πρωινό : Λαχταριστά Σπιτικά Ντόνατς φούρνου

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Το καλύτερο πρωινό αποτελείται από λαχταριστά, σπιτικά ντόνατς και το αγαπημένο μας καφεδάκι!

Υλικά
3 κουταλιές ξηρή μαγιά
1\2 κολυπα χλιαρό νερό
2 1/2 φλυτζάνι γάλα
1\2 φλυτζάνι βούτυρο
1\2  φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
2 αβγά
6 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη

Οδηγίες
Ρίξτε τη μαγιά στο χλιαρό νερό σε ένα  μπολ και αφήστε τη να διαλυθεί για 5 λεπτά.

Βάλτε το γάλα και τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει λίγο μέχρι να γίνει χλιαρό.

Ανακατέψτε μαγιά και γάλα τη ζάχαρη,το αλάτι, τα αυγά και σιγά σιγά προσθέτετε αλεύρι.

Ζυμώνετε απαλά να πετύχετε μια ζύμη πολύ αφράτη που θα κολλάει στα χέρια σας ελαφρά.

Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).

Πασπαλίστε τον μπάγκο της κουζίνας  με αλεύρι και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Η ζύμη θα κολλάει και θέλει αρκετό αλεύρι στην επιφάνεια για να μην κολλήσει.

Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος. Πάρτε ένα ποτήρι με διάμετρο 6 εκ. και κόψτε στρογγυλά (αν θέλετε χρησιμοποιείστε ένα πιο μικρό για να κόψετε το κέντρο να γίνουν σαν δακτυλίδια).

Τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένες λαδόκολλες 

Αφήστε τα να ανέβουν για 20'.

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° για 15΄, μέχρι να γίνουν  χρυσοκάστανα.

Βγάλτε τα από το φούρνο.
 
Έχετε έτοιμο το λιωμένο βούτυρο με ένα πινελο, καθώς και τη ζάχαρη σε αλουμινόχαρτο απλωμένη. 

Περάστε το κάθε ένα με το λιωμένο βούτυρο και μετά κυλήστε το στη ζάχαρη.

Πηγή : http://mikrifarma.webnode.gr



Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
12/05/13 01:10
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...