Μία διατροφή με ψάρια πλούσια σε ωμέγα3 λιπαρά οξέα όπως σαρδέλα, σολομός, σκουμπρί, ρέγκα, ο τόνος, μακραίνει τη ζωή μέχρι και δύο παραπάνω χρόνια, υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Annals of Internal Medicine».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Dr. Dariush Mozaffarian, καθηγητή επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστώνη, «τα άτομα που είχαν υψηλότερα επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα, μείωσαν συνολικά τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά έως και 27% σε σύγκριση με εκείνους με τα χαμηλότερα επίπεδα. Επιπλέον είχαν κατά 35% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο».
Επιπροσθέτως η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας συνιστά την λήψη τουλάχιστον 100 γραμμαρίων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα.
Καλά θα κάνετε να προσθέσετε στο εβδομαδιαίο σας διαιτολόγιο τα ψάρια πλούσια σε ω3 λιπαρά για να ζήσετε περισσότερα και καλύτερα χρόνια. Και εσείς και τα παιδιά σας!!!