Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κουλουράκια Σμυρναίικα χωρίς αυγά

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Ετοιμαστείτε να φάτε κουλουράκια σμυρνέικα, με μια μικρή μικρή, τόση δα μικρή παραλλαγή...  χωρίς αυγά!!!

Υλικά:
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο φρέσκο πρόβειο Δωδώνης
250 γρ. βούτυρο φρέσκο Lurpak
½ κούπα ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
½ κούπα κονιάκ
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιών
1/2 φακελάκι baking powder
2-3 βανίλιες (προαιρετικά)
1.250γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Για το άλειμμα:
1 αβγό + 3 κουταλιές νερό
1 κούπα = 250 ml νερό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο (σχεδόν άσπρο). Προσθέτουμε τα υγρά (λάδι, πορτοκάλια), το ξύσμα και το baking powder μαζί με 4-5 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν. 

Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι, προσέχοντας να μην την παραζυμώσουμε, μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το αλεύρι. Μόλις η ζύμη δεν κολλάει σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι.

Τη σκεπάζουμε με πετσέτα την αφήνουμε 10’ να ξεκουραστεί και πλάθουμε κουλουράκια σε μπαστουνάκια ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.

Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο τ’ αλείβουμε με το αβγό, με ένα πινέλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160°C. για περίπου 30 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα πλάσετε τα κουλούρια).

Προαιρετικά, αφού πλάσουμε τα κουλουράκια αντί να τα αλείψουμε με το αβγό, τα περνάμε σε ζάχαρη κρυσταλλική.

Για να δούμε αν έχουν ψηθεί, σηκώνουμε ένα κουλουράκι. Θα πρέπει να έχει πάρει χρώμα από κάτω.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Διατηρούνται για πολύ καιρό κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.

Πηγή :mary-syntages.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
01/05/13 00:13
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...