Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

6 Μικρά Μυστικά για Καλό Ψήσιμο στα κάρβουνα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Αγοράσαμε τα κάρβουνα και κατευθυνόμαστε με φόρα προς τη σχάρα! Ας γνωρίσουμε 6 μικρά μυστικά για καλό ψήσιμο!

1.Ανάβουμε πάντα τα κάρβουνα με κερί και όχι με πετρέλαιο ή παραφινέλαιο, γιατί αυτά επηρεάζουν τη γεύση του ψητού μας. Δοκιμάστε να ρίξετε στη θράκα αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, κλαδιά από αμπέλι, κουκουνάρια πεύκου! Αυτά δίνουν εξαίσιο άρωμα στο ψητό μας.

2.Τα κάρβουνα είναι έτοιμα σε 40 περίπου λεπτά από την ώρα που τα ανάβουμε. Τότε έχει «κάτσει» η φωτιά και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε το ψητό μας.

3.Επειδή το κρέας από μόνο του περιέχει το απαραίτητο λίπος ώστε να ψηθεί και να αναδείξει την μυρωδιά του, δεν λαδώνουμε το κρέας. Εάν κατά το ψήσιμο δημιουργηθούν φλόγες, δεν τις σβήνουμε με νερό, απλά ρίχνουμε μπόλικο χονδρό αλάτι πάνω στα κάρβουνα για να σβήσουμε τη φωτιά. Ένας άλλος τρόπος να σβήσουμε τις φλόγες είναι να ψεκάσουμε το κρέας με λίγο κόκκινο κρασί.

4.Η καλύτερη στιγμή για να αλατίσουμε το κρέας δεν είναι όταν είναι ωμό, αλλά λίγο πριν το βγάλουμε από τη σχάρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα μπαχαρικά γιατί καίγονται και πικρίζουν. 

5.Στην αρχή του ψησίματος τοποθετούμε το κρέας κοντά στα κάρβουνα ώστε να "αρπάξει" λίγο. Έτσι δημιουργείται μια κρούστα η οποία συγκρατεί  τους χυμούς του κρέατος. Κατόπιν απομακρύνουμε το κρέας περισσότερο από την θράκα και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αν θέλουμε να ψήσουμε σε μέτρια φωτιά, αραιώνουμε τα κάρβουνα στο σημείο που επιθυμούμε να είναι χαμηλή η φωτιά. Αλλιώς μαζεύουμε τα κάρβουνα στο σημείο που θέλουμε να ψήσουμε περισσότερο.

6.Μην τρυπάτε το κρέας με πιρούνι γιατί έτσι φεύγουν οι χυμοί του. Αν όμως ψήνετε λουκάνικα, τρυπήστε τα πριν τα βάλετε στη σχάρα με ένα πιρούνι, γιατί τα λουκάνικα σκάνε στο ψήσιμο.

Διατροφικά Tips
•Το κρέας έχει πολύ χοληστερίνη. Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να συνοδεύουμε το κρέας με πράσινη σαλάτα, πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Αυτό μας βοηθάει να απορροφήσουμε λιγότερη χοληστερίνη. 
•Επίσης, για να εξισορροπήσουμε το γεύμα, χρειαζόμαστε άμυλο. Οι διατροφολόγοι συνιστούν τις πίτες (για σουβλάκι ή αραβικές) ή ψωμί, φυσικά όλα ψημένα στα κάρβουνα.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
01/05/13 00:13
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...