Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μους λεμόνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Ένα γλυκό και ελαφρύ επιδόρπιο με μόλις 70 θερμίδες ανά μερίδα και χαμηλά λιπαρά. Περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη C και ποικιλία ιχνοστοιχείων.

Υλικά (Μερίδες 12)
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
120 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

Προετοιμασία 1 ώρα  - Αναμονή τουλάχιστον 2 ώρες

Διαδικασία:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/3 της ζάχαρης (40 γρ.) στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, έως ότου γίνουν μαρέγκα. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα άλλο σκεύος και χτυπάμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα, τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη (80 γρ.), έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη βυθίζοντάς τη για 1 - 2 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τη στύβουμε και τη λιώνουμε σε 2 - 3 κουταλιές ζεστό νερό. Ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ σιγά-σιγά το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και τη διαλυμένη ζελατίνη. Χτυπάμε για λίγο ακόμη, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα από σιλικόνη ή πλαστικό). Τέλος, ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο τη μαρέγκα. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσει, προτού σερβίρουμε.


Πηγή gastronomos.gr
Φωτογραφίες Άλκης Καλούδης

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
24/04/13 00:45
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...