Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ψωμάκια κανέλας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Είναι τόσο αφράτα και μοσχομυριστά αυτά τα ψωμάκια που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε τα!

Υλικά 
550 γρ. για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
200 ml γάλα χλιαρό
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
250γρ μαύρη ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα

Οδηγίες
Βάζουμε τα υγρά υλικά σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα , τελειώνοντας με το αλεύρι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία, αφράτη ζύμη που να μην κολλάει.
Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπωλ και αφήνουμε να διπλασιαστεί για μιάμιση ώρα. Εν τω μεταξύ ενώνουμε τα υλικά της γέμισης ανακατεύοντας.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνεια με τη γέμιση , αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω. Την τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ.
Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ψωμάκια με κενό ανάμεσά τους και τα σκεπάζουμε με πετσέτα, αφήνοντάς τα να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.
Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και αυγό ή σκέτο γάλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.



Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
21/04/13 00:14
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...