Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Νόστιμα και αφράτα ντόνατς που λιώνουν στο στόμα!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

Φτιάχνει  17-18 ντόνατς
650 γρ αλεύρι
80 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
250 γρ. γάλα
60 γρ. μαργαρίνη
1 βανίλια
1 φακελάκι μαγιά
100 γρ. νερό

Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζω το νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κ.σ. αλεύρι και τη μαγιά και αφήνουμε 10 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα με τη μαργαρίνη.
Χτυπάω τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνω μέσα σε αυτό το μείγμα το γάλα και τη μαργαρίνη. Προσθέτω και το μείγμα με τη μαγιά και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύω με το χέρι.
Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
Πατάω με το χέρι να ξεφουσκώσει και ανοίγω με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο, περίπου 1.5 εκατοστό. Κόβω με μία κούπα πατώντας πάνω στο φύλλο να δημιουργηθούν κύκλοι και αν θέλουμε με ένα καπάκι φτιάχνουμε τρύπα στη μέση κάθε κύκλου.
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα ντόνατς γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα και μόλις βγουν βουτάμε σε ζάχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να τα γεμίσουμε με πραλίνα φουντουκιού ή να βουτήξουμε τη μισή μεριά τους σε λιωμένη κουβερτούρα.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
18/04/13 00:24
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...