Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

"Φιλέτο αλά κρεμ με μανιτάρια"

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Καλησπέρα, σας στέλνω την συνταγή που κάποιο πουλάκι μου είπε ότι σας άρεσε!

Υλικά
4 μοσχαρίσια φιλέτα
2 κουτ. της σούπας ολόκληρους σπόρους πιπεριού
3 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ. της σούπας ψιλικομμένο μαϊντανό
1 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
2 κουτ. της σούπας κονιάκ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι 

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς. Χτυπάμε στο γουδί τους σπόρους του πιπεριού και "ντύνουμε" με αυτούς τα φιλέτα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι.
2. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα φιλέτα να ψηθούν, ανάλογα με την προτίμησή μας. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά στο φούρνο.
3. Ετοιμάζουμε τη σος αλά κρεμ: στο ίδιο τηγάνι που ετοιμάσαμε τα φιλέτα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κονιάκ. Ανάβουμε φωτιά στο κονιάκ (φλαμπέ) και μόλις το  οινόπνευμα εξατμιστεί και σβήσει η φλόγα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε με τη σος αλά κρεμ και σερβίρουμε. 

Αυτή είναι μια επίσημη συνταγή από την "Γεύση κουζίνα".
Εγώ δεν έχω γουδί έτσι αλατοπιπερώνω τα φιλέτα μου (το έχω φτιάξει και με φιλέτα γαλοπούλας και με κοτόπουλο) (μμμμμ νόστιμα και με αυτά τα κρέατα), βάζω και κνορ λαχανικών, τα τηγανίζω και μετά τα διατηρώ ζεστά στο φούρνο. Αντί για βούτυρο χρησιμοποιώ το υπέροχο λάδι που μου δίνει ο πεθερός μου από την Κυππαρισσία, ρίχνω το κονιάκι με το μάτι περίπου μισό ποτηράκι του κρασιού και όταν το ανάβω χαχα ώπα λέω, εδώ η μάστερ σεφ!!! και στο τέλος που λέει η συνταγή να περιχύσω τα φιλέτα με την κρέμα, μου φαινόντουσαν σκληρά για τα δοντάκια μου κιιιιι έτσι τα βουτάω τα φιλέτα μες την κρέμα και νιώθω ότι τρώω σε εστιατόριο α! κατηγορίας. Μου αρέσει να συνοδεύω αυτό το πιάτο με ρύζι και με πατάτες τηγανιτές. 
Είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό.

Καλή σας όρεξη.

Μέλος: Link Link

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Lydia Bartolik
18/04/13 00:23
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 1
950 Κατερίνα Σάββατο, 20 Απρ 2013, 16:29

ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...