Το σπανάκι είναι ένα ωφέλιμο λαχανικό και πηγή εξαιρετικά πλούσια σε σίδηρο αποτελεί και ένα θαυμάσιο υλικό για γευστικά και υγιεινά πιάτα.
Γνωρίζετε όμως πως διατηρείται το σπανάκι, ή πως εξασφαλίζεται η καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που περιέχεται σε αυτό από τον οργανισμό μας;
Βρήκαμε και σας παραθέτουμε μικρά μυστικά που αφορούν το θαυμάσιο αυτό λαχανικό:
•Για να μην έχει υγρά το σπανάκι, μαγείρεψε το με λίγη τριμμένη φρυγανιά που απορροφά τα υγρά.
•Για να μην πικρίζει το σπανάκι πρέπει να είναι τρυφερό, να έχει πράσινο χρώμα και πελτό μίσχο. Αποφεύγετε τα σπανάκια με κιτρινισμένα φύλλα ή κοτσάνι σκληρό και αφυδατωμένο.
•Για να πετύχεις καλύτερη απορρόφηση σιδήρου, συνόδεψε το σπανάκι με ντομάτα, λεμόνι, πιπεριά ή άλλα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C . Το σπανάκι είναι τροφή πλούσια σε σίδηρο, ωστόσο αυτός βρίσκεται σε μορφή που δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Συνδυάζοντάς το με βιταμίνη C διπλασιάζεις την απορρόφησή του.
•Για να διατηρήσεις το σπανάκι, το βάζεις ωμό στο ψυγείο για 4-6 ημέρες, κλεισμένο αεροστεγώς σε πλαστική σακούλα τροφίμων.
Διατηρείται ωμό στο Δεν σας μένει παρά να εντάξετε το σπανάκι στις διατροφικές συνήθειες για έναν πολύ πιο υγιεινό τρόπο ζωής