10 φανταστικές ιδέες καλοκαιρινού...πεντικιούρ!!!

Εντυπωσιάστε με μοναδικές ιδέες καλοκαιρινού...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Τέλεια ίσια μαλλιά χωρίς σεσουάρ ή πρέσα; Δείτε πως να το κάνετε!

Με απλά βήματα μπορείτε να αποκτήσετε τα ίσια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Δημιουργήστε ένα υπέροχο backpack με ένα παλιό μπλουζάκι!!!

Πως θα σου φαινόταν να έφτιαχνες ένα...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο σούπερ χυμός που μας προστατεύει από εγκεφαλικό και καρδιοπάθεια!

Μελέτη του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Καρμπονάρα η γνήσια! από τον Ηλία Μαμαλάκη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Η καρμπονάρα στα ελληνικά εστιατόρια και κουζίνες γίνεται με κρέμα γάλακτος. Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο. 

Υλικά για 5-6 άτομα

½ κιλό μακαρόνια νο 6
30 γραμ βούτυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
125 γραμ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 κουτ σούπας λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών
5 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.

Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά. Αδειάζεται μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά.

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές μακαρονόζουμο. Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε. Ρίχνετε αμέσως το μείγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα.

Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Η καρμπονάρα στα ελληνικά εστιατόρια και κουζίνες γίνεται προσθέτοντας κρέμα γάλακτος. Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο Σημείωση. Αν σας αρέσει μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1-2 σκελίδες σκόρδο, καβουρδίστε τις καλά και μετά πετάξτε τις. Μετά βάλτε μέσα τα μακαρόνια. Το βούτυρο θα έχει αρωματιστεί από το σκόρδο.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
13/04/13 00:18
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...