Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Συζυγική απιστία και Facebook

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Σεξ
Όλο και πιο συχνά βλέπουμε να φτάνουν στα δικαστήρια υποθέσεις που έχουν σχέση με την συζυγική απιστία που γίνεται  αντιληπτή από τον απατημένο σύζυγο ή την απατημένη σύζυγο με τη «βοήθεια» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  

Σύζυγος παραβίασε το λογαριασμό της συζύγου του στο Facebook και βρέθηκε μπροστά σε σωρεία ερωτικών μηνυμάτων της προς τρίτο πρόσωπο. Άμεσα κατέθεσε αγωγή διαζυγίου και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μετοίκησής της από την συζυγική οικία, ιδιοκτησίας του. 

Σε άλλη περίπτωση σύζυγος, εντελώς κακόβουλα, με σκοπό να ενοχοποιήσει την σύζυγό του που δεν ήθελε να του δώσει διαζύγιο, αφού μπήκε στο λογαριασμό της, τον οποίο αυτή δεν είχε αποσυνδέσει, άρχισε να στέλνει μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε άρρενες «φίλους» της και να κάνει περίεργα σχόλια και δημόσιες αναρτήσεις επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να θεμελιώσει υπαιτιότητα στο πρόσωπό της για τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης.

Η μοιχεία αποτελεί μαχητό τεκμήριο ισχυρού κλονισμού της έγγαμης συμβίωσης. Σύμφωνα με το άρθρο 1439 παρ. 2 του ΑΚ, εφόσον ο εναγόμενος δεν αποδεικνύει το αντίθετο, ο κλονισμός τεκμαίρεται, μεταξύ άλλων οριζομένων, και σε περίπτωση μοιχείας. Ο απατημένος σύζυγος ή η απατημένη σύζυγος έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη λύση του γάμου αλλά θα πρέπει να αποδείξει την μοιχεία που διέπραξε η σύζυγός του ή ο σύζυγός της αντίστοιχα.   

Και ενώ με το άρθρο 19 παρ. 1 του Συντάγματος και το ν.3471/2006 (Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2002 σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ΕΕ L 201/37 της 31ης Ιουλίου 2002) προστατεύεται το απόρρητο της προσωπικής επικοινωνίας ακόμα και αυτής που γίνεται μέσω της κοινωνικής ιστοσελίδας Facebook και ενώ απαγορεύεται η χρήση στο δικαστήριο αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί κατά παράβαση του απορρήτου, της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα πάλι με το Σύνταγμα (άρθρο19 παρ.3) εντούτοις η ζημία έχει γίνει.

Τα αποδεικτικά στοιχεία της «συντελούμενης» συζυγικής απιστίας θα μοιραστούν σε γνωστούς, συγγενείς, φίλους και παιδιά του ζευγαριού με κύριο σκοπό τη διαπόμπευση του μοιχού ή της μοιχαλίδας.

Επειδή έχουμε εισέλθει προ πολλού σε έναν κόσμο επικοινωνίας, πραγματικό και καθόλου εικονικό, που επιφέρει συνέπειες, έννομες και μη, με θύματα κάποιες φορές και ανήλικα παιδιά, φρόνιμο και συνετό θα είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στον τρόπο που επιλέγουμε να επικοινωνήσουμε αλλά και στην φύλαξη και μη αποκάλυψη σε τρίτους, των κωδικών πρόσβασης και ασφαλείας των διαδικτυακών λογαριασμών μας.  
 
Στεφανία Σουλή 
Δικηγόρος 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Σεξ
Συντακτική Ομάδα
13/04/13 00:22
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μήπως ξεφύγαμε ;;

Σοκ επί σκηνής προκάλεσε η παράσταση «Leonardo's Ring» που έκανε πρεμιέρα πριν δυο ημέρες...

Διαβάστε περισσότερα...
Τι να περιμένεις από τη σχέση σας ανάλογα με το ζώδιό του!!!

Ο Κριός το υποψήφιο θήραμα του το εντοπίζει από...

Διαβάστε περισσότερα...
Ποιος άντρας το «έχει» το θέμα του έρωτα ανάλογα με το ζώδιό του!

Με ποιον θα πεις ότι άξιζε τον κόπο όλο το...

Διαβάστε περισσότερα...