Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Light Κεκάκια με γιαούρτι!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου 

Light ατομικά κέικ τέλεια για πρωινό ή για σνακ και μόλις 105 θερμίδες ανά μερίδα.

Υλικά - Μερίδες 10 - Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 15΄
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
250 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τις φόρμες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο αγελάδο για τις φόρμες

Διαδικασία 
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη έως ότου αφρατέψουν πολύ και ασπρίσουν. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το γιαούρτι και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη έως ότου ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε -κοσκινίζοντας- το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρές φόρμες της αρεσκείας μας, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. 

Διατροφικό σχόλιο : Δεν περιέχουν πολλά λιπαρά. Η αντιστοιχία σε χοληστερίνη είναι περίπου 60 mg/μερίδα, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης.

gastronomos.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
08/04/13 08:05
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...