Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε μαθητές και εταιρείες!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Μαθήματα επιμόρφωσης σε ανέργους, φροντιστήρια σε μαθητές, αλλά και δωρεάν οικονομικούς συμβούλους σε μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, θα προσφέρει από τον επόμενο μήνα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, οι καθηγητές του οποίου φιλοδοξούν από τον Σεπτέμβριο να έχουν σε πλήρη εφαρμογή ένα ευρύ «Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς».

Στο ίδρυμα έχουν ήδη συγκροτηθεί δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα αναπτύξει  εκπαιδευτική δράση με σκοπό να υποστηρίξει μαθησιακά και εκπαιδευτικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως άπορους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέους ανέργους. Η δεύτερη ομάδα θα αναπτύξει συμβουλευτική δράση με σκοπό να προσφέρει υποστηρικτικές, συμβουλευτικού τύπου υπηρεσίες σε μικρές επιχειρήσεις.

«Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε πρέπει να διαθέσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό μας, πρέπει να προσφέρουμε τις υποδομές του ιδρύματός μας, τα  εργαστήριά μας, τους καθηγητές και τις γνώσεις μας σε όποιον πολίτη έχει την ανάγκη μας» λέει ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος.

«Σε αυτή την περίοδο διάσπασης του κοινωνικού μας ιστού, έχει ιδιαίτερη σημασία η στήριξη των αδυνάτων τής κοινωνίας μας, τους οποίους η κρίση πλήττει βίαια και σκληρά» προσθέτει ο κ. Γάτσιος. «Δηλαδή τους νέους, τους ανέργους και νεο-ανέργους, που επιχειρούν ένα καινούργιο ξεκίνημα, και τις μικρές επιχειρήσεις» συνεχίζει.

Ο ίδιος αναφέρει ότι στόχος είναι όποιος έχει ανάγκη να μπορέσει να αναπτυχθεί επιστημονικά στα «έδρανα» του Οικονομικού Πανεπιστημίου και να αποκτήσει εφόδια για να σταθεί στα πόδια του στο μέλλον επαγγελματικά.

Όπως εξηγούν οι καθηγητές του ιδρύματος  (στις «τάξεις» που θα στήσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο θα συντονίζουν οι επίκουρες καθηγήτριες κυρίες Αλεξάνδρα Λειβαδά, Σάνδρα Κοέν και Ειρήνη Νικάνδρου, ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Σέργιος Δημητριάδης, ο λέκτορας κ. Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής και πολλοί ακόμη), σύντομα θα αρχίσει η συγκέντρωση των σχετικών αιτημάτων από ενδιαφερόμενους, χωρίς, όπως είναι φυσικό, κανένα κόστος, σε κανένα στάδιο του προγράμματος.

Στο θέμα αυτό θα ενεργοποιηθούν φοιτητές του ιδρύματος, που θα παρέχουν δωρεάν φροντιστήρια σε μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι μέσα στο «αλαλούμ» της αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας θα δώσουν εφέτος πανελλαδικές εξετάσεις. Θα συμμετάσχουν παράλληλα στο πρόγραμμα το διοικητικό προσωπικό του αλλά και οι απόφοιτοί του.

Τι θα διδάσκεται; «Για παράδειγμα, έχουμε τόσους άνεργους νέους. Δεν θα τους ήταν χρήσιμο να μάθουν να κρατούν λογιστικά βιβλία; Να μάθουν βασικές αρχές οργάνωσης και διαφήμισης μιας επιχείρησης;» λέει ο κ. Γάτσιος. «Αυτές τις μέρες αναπτύσσουμε το εκπαιδευτικό υλικό για όλες αυτές τις ομάδες πληθυσμού που θα χρειαστούν τη βοήθειά μας» προσθέτει ο πρύτανης του ιδρύματος.»

 «Αν το κάνουν αυτό κι άλλα πανεπιστήμια, θα νιώσουμε μεγάλη ανακούφιση, γιατί πραγματικά σχεδιάζουμε αυτό το πρόγραμμα έξι μήνες» λέει καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο «Βήμα» και στην Παπαματθαίου Μάρνυ.

Πού μπορεί να συμβάλει το πρόγραμμα
Συμβουλευτική σε νέες επιχειρήσεις : Ο βασικός τομέας στον οποίο μπορεί να συνδράμει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο βέβαια είναι η βοήθεια σε νέους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν ανάγκη δωρεάν συμβουλών για την επιβίωσή τους.

Με ποιον τρόπο; Μάρκετινγκ, οικονομικά προγράμματα για επιχειρήσεις που θέλουν να πάρουν δάνεια από τράπεζες, διαφήμιση. «Καλούμε όποιον έχει ανάγκη να πάρει μέρος στα σεμιναριακού τύπου μαθήματά μας. Πολλές επιχειρήσεις δεν παίρνουν δάνεια ή μένουν εκτός αγοράς επειδή δεν μπορούν να κάνουν ένα ολοκληρωμένο business plan» λέει ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Κ. Γάτσιος.

«Εμείς θα προσφέρουμε δωρεάν συμβούλους επιχειρήσεων για όσο χρειαστεί ώσπου να μπορέσει μια μικρή επιχείρηση να σταθεί στα πόδια της. Θα βοηθήσουμε ώστε να περάσουμε όλοι μαζί την κρίση».    

Επιμέλεια : Σοφία Θεοφάνη


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
16/03/13 09:37
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...