Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τι πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις ένα ποδήλατο!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Έφτασε λοιπόν η ώρα για την αγορά του πρώτου σου ποδηλάτου.
Είναι αρχή της άνοιξης. Βλέπεις γεμάτη αισιοδοξία το μέλλον που ξετυλίγεται μπροστά σου. Οι ημέρες είναι φωτεινές, ηλιόλουστες και ένα Σαββατιάτικο πρωινό που κάνεις τη βόλτα σου με το αυτοκίνητό σου στην παραλιακή, βλέπεις ένα εντυπωσιακά συγκροτημένο «γκρουπάκι» να κινείται με απόλυτο ρυθμό πάνω από τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Φαντάζεσαι και εσένα ανάμεσά τους και αρχίζεις να ονειρεύεσαι ένα καινούργιο «κουρσάκι».
Μπορεί επίσης να είσαι μία εργαζόμενη κοπέλα που αποφάσισε να νιώσει την ελευθερία που προσφέρει το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς από και προς την καθημερινή εργασία και όχι μόνο.
Μπορεί ακόμα να είστε μία κυρία στα πρώτα (και όχι μόνο) –ήντα, και μετά τις τελευταίες εξετάσεις αίματος ο γιατρός να σας συνέστησε άσκηση. Σκεφτήκατε λοιπόν πως ίσως ο λιγότερο βαρετός και με περισσότερο ενδιαφέρον, τρόπος άσκησης είναι το ποδήλατο. Όλες όμως έχετε την ίδια απορία (όπως κι εγώ άλλωστε). Πώς θα επιλέξω το πρώτο μου, καλό ποδήλατο; Έψαξα και σας μεταφέρω τα όσα ενδιαφέροντα βρήκα στο www.Mbike.gr

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ
Το κόστος ενός σύγχρονου ποιοτικού ποδηλάτου για ενήλικες ξεκινάει από 200 με 300 περίπου ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και κάποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ το κόστος ενός παιδικού ποδηλάτου ξεκινώντας από 100 περίπου ευρώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 400 ευρώ. Βασική λοιπόν προϋπόθεση είναι να αποφασίσουμε το μέγιστο χρηματικό ποσό το οποίο είμαστε διατεθειμένοι να δαπανήσουμε.

Για λόγους διευκόλυνσης έχω χωρίσει τα ποδήλατα για ενήλικες σε 4 κατηγορίες τιμών. Τα οικονομικά, με κόστος από 200 έως  400 ευρώ περίπου, τα προσιτά, με κόστος από 400 έως 800 ευρώ, τα ακριβά, με κόστος που κυμαίνεται από 800 έως 2500 ευρώ και τα «υπερπολυτελείας» με κόστος άνω των 2500 ευρώ.

Το κόστος βέβαια έχει μεγάλη σχέση και με το είδος του ποδηλάτου. Ένα «σπαστό» ποδήλατο με τροχούς μικρής διαμέτρου για παράδειγμα το οποίο κοστίζει γύρω στα 1000 ευρώ, θεωρείται πολυτελείας για το είδος του, ενώ ένα αγωνιστικό δρόμου του ιδίου κόστους θεωρείται απλώς προσιτό. Στο τελευταίο είδος ποδηλασίας τα κορυφαία μοντέλα των εταιριών μπορούν να φτάσουν τα 7000 ευρώ ή και παραπάνω!

Πόσα χρήματα λοιπόν αξίζει να δαπανήσουμε για το πρώτο μας ποδήλατο;
Μία επιτυχημένη αγορά ποδηλάτου, θεωρώ πως είναι αυτή κατά την οποία το ποδήλατο αξιοποιείται στο έπακρο των δυνατοτήτων του. Ένα ποδήλατο πόλης των 300-400 ευρώ για παράδειγμα, μπορεί να διαθέτει σκελετό από αλουμίνιο ή χρωμομολυβδαίνιο διπλής διατομής, 24 ταχύτητες, δυνατά φρένα τύπου v-brake, αλουμινένια στεφάνια, ανοξείδωτες ακτίνες, φτερά και άφθονο στιλ. Με απλά και λειτουργικά εξαρτήματα λοιπόν, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την καθημερινή σας (οικονομική και οικολογική) λύση για τις μετακινήσεις στην πόλη. Όντας σωστά ρυθμισμένο και συντηρημένο θα λειτουργεί τέλεια για πολλά χρόνια και η αντικατάσταση κάποιου εξαρτήματος, όταν αυτή χρειαστεί, θα αποδειχθεί πάρα πολύ οικονομική.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Θα πρέπει τώρα να σκεφτούμε και να προσδιορίσουμε τις ποδηλατικές μας ανάγκες, και κατά συνέπεια τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το ποδήλατο, ο οποίος τρόπος θα ορίσει και το είδος του ποδηλάτου (mountain, road racing, τουρισμού, σπαστό με τροχούς μικρής διαμέτρου κ.λ.π). Όταν αποφασίσουμε να επισκεφθούμε το ποδηλατικό κατάστημα, οι πρώτες ερωταπαντήσεις με τους ειδικούς θα έχουν να κάνουν κυρίως με το θέμα αυτό.

Απόψεις όπως «θέλω ένα ποδήλατο που να μπορεί να πηγαίνει γρήγορα στην άσφαλτο, να μπορεί να κατεβαίνει εξίσου γρήγορα βραχώδη μονοπάτια, και να ζυγίζει κάτω από 10 κιλά» φυσικά, δε βρίσκουν αντίκρισμα, καθώς κάθε μοντέλο ειδικεύεται σε καθορισμένο τερέν και τρόπο χρήσης.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας εμείς οι γυναίκες είναι το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, η ποδηλατοβιομηχανία έχει προσέξει ιδιαιτέρως τις ιδιαιτερότητες τους γυναικείου σωματότυπου, και έχει ανταποκριθεί κατασκευάζοντας ειδικά μοντέλα με ιδιαίτερη γεωμετρία που ταιριάζουν καλύτερα στα σωματικά χαρακτηριστικά των κοριτσιών. Κοντύτερο μήκος οριζόντιου σωλήνα και λαιμού, φαρδύτερες σέλες και χαρούμενα χρώματα και γραφικά, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά των γυναικείων mountain και road bikes τα οποία πλέον προστίθονται στην γκάμα των μοντέλων κάθε σοβαρού κατασκευαστή.

Πριν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε στην αγορά του ποδηλάτου, καλό είναι να κάνουμε μία μικρή έρευνα αγοράς, έτσι ώστε να σχηματίσουμε μία εικόνα σε σχέση με τα προϊόντα που κυκλοφορούν.

Και προσοχή στους δρόμους γιατί δυστυχώς υπάρχουν κι εκείνοι που δεν σέβονται την προτεραιότητα του ποδηλάτη.

Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη  

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
18/03/13 09:02
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...