Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φανταστική γιαουρτόπιτα σιροπιαστή!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Ένα παραδοσιακό Ελληνικό γλυκό. Μια συνταγή για γιαουρτόπιτασιροπιασμένη για να την απολαύσετε σκέτη, ή με φιλέ αμυγδάλου, ή με σαντιγί ή με παγωτό.

Υλικά 
•3 φλ. τσαγιού  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
•1/2 κ.γ. σόδα
•1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
•4 αυγά
•1 καψουλίτσα βανίλια
•ελάχιστο αλάτι

Για το σιρόπι:
•2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1 φλ. τσαγιού νερό
•1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού ή φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση 
1.Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν πάουντέρ και τη σόδα και βάζετε το βούτυρο σε μεγάλο μπολ του μίξερ.
2.Χτυπάτε το βούτυρο μόνο του σε μεγάλη ταχύτητα για 2′. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια, ελάχιστο αλάτι, ένα ένα τα κροκάδια των αυγών και τα χτυπάτε για 3-4′.
3.Κατεβάζετε τη ταχύτητα του μίξερ στο 1 και ρίχνετε διαδοχικά λίγο αλεύρι, λόγο γιαούρτι και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν. Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο, σταματάτε το μίξερ και βάζετε σε άλλο μπολ τα ασπράδια των αυγών. Τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. 
4.Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μείγμα της γιαουρτόπιτας και το ανακατεύετε πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω με το χέρι με τη βοήθεια μιας μαρίζ ή με μια σπάτουλα.
5.Το βάζετε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι Νο. 28, βάζετε το γλυκό σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο και το ψήνετε για 45 λεπτά.
6.Για το σιρόπι: Βράζετε τα 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη στο 1 φλ. τσαγιού νερό με το λεμόνι και όταν το γλυκό κρυώσει το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι [για περισσότερο σιρόπιασμα διπλασιάστε τη ποσότητα].

sintayes.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
16/03/16 23:07
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...