Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια της στιγμής!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια της στιγμής. Απλά απολαύστε το …

Υλικά 
•250 γρ. κουβερτούρα
•200 γρ. βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
•1 ½ πακέτο γκοφρετίνια
•1/4 φλ. τσαγιού φουντούκια ανάλατα χοντροκομμένα [προαιρετικά]
•1/2 φλ. τσαγιού μπράντι
•1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1/3 φλ. τσαγιού κακάο
•2 κ.σ. βιτάμ για επικάλυψη
•φλύδες σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση 
1.Μισή ώρα πριν φτιάξετε τον κορμό βγάζετε το βιτάμ από το ψυγείο για να μισολιώσει και έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνετε τα 125 γρ. κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
2.Σε ένα μπολ ρίχνετε το βιτάμ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι, τα χοντροκομμένα φουντούκια [προαιρετικά] και τα γκοφρετίνια σοκολάτας τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύετε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
3.Πλάθετε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζετε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζετε σε πιατέλα.
4.Λιώνετε άλλα 125 γρ. σοκολάτας, προσθέτετε 2 κουταλιές βιτάμ, ανακατεύετε για να ενωθούν και περιχύνετε τον κορμό. Πασπαλίζετε με φλύδα σοκολάτας.
sintayes.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
15/03/16 23:50
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...