Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά και βούτυρο

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Υλικά:
•3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1 φλ. τσαγιού λάδι
•1 φλ. τσαγιού τρούφα
•1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
•2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
•1 φακελάκι μπέικιν
•2 βανίλιες
•1 πορτοκάλι ακέρωτο

Για το γλάσο
•200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
•1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
•1 κ.σ μαργαρίνη
•2 κ.σ κονιάκ

Εκτέλεση:
•Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
•Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
•Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά
•Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
•Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
•Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη,τον χυμό και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει
•Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε
•Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο.


olgascuisine.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
22/02/16 23:06
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...