Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μπάρες με πραλίνα και πουράκια

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια λιχουδιά με πραλίνα που θα φτιάξετε γρήγορα και με ελάχιστα υλικά. Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.


Υλικά
350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
250 γρ. άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας
200 γρ. πουράκια σοκολάτας, τριμμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Φροντίζουμε το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό, ώστε η σοκολάτα να λιώνει μόνο με την επίδραση του ατμού και την ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία της.
Αποσύρουμε μόλις λιώσει καλά και την ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να χλιαρύνει αρκετά (η θερμοκρασία της να είναι γύρω στους 30°C-31°C, δηλαδή να την αισθανόμαστε στα χείλη ζεστή αλλά όχι καυτή). Προσθέτουμε το άλειμμα πραλίνας και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα πουράκια και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων περίπου 18×18 εκ. ή σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ταψάκι, μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε εκτός ψυγείου έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα και το κόβουμε σε ράβδους.

steliosparliaros.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
21/12/15 23:30
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...