Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα & σοκολάτες Toblerone και Mars

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια συνταγή για ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο γλύκισμα. Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτες Toblerone και Mars.


Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
200 γρ. μπισκότα βουτύρου ή τύπου πτι μπερ
125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
500 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadeplhia ή Μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [397 γρ.] 
200 γρ. σοκολάτα Toblerone, λιωμένη
1 κ.γ. βανίλια
2 σοκολάτες Mars για διακόσμηση


Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 18 Χ 28 εκ. περίπου και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος που να εξέχει περιμετρικά.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε στη σκόνη μπισκότου και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος, το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο πυρέξ να κρυώνει.
Για τη γέμιση: Λιώνετε τη σοκολάτα Toblerone σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει ελαφρώς.
Χτυπάτε, σε μπολ, με το μίξερ χειρός το μαλακό τυρί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το λιωμένο Toblerone, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη βάση μπισκότου και στρώνετε την επιφάνεια με μια μαρίζ. Κόβετε τις σοκολάτες Mars σε κομματάκια και τα τοποθετείτε ανά διαστήματα πάνω από τη κρέμα [βλέπε πιο κάτω φωτογραφία]  πιέζοντάς τα ελαφρώς στο μείγμα.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομματάκια και σερβίρετε. 

Τοποθετείτε και πιέζετε απαλά τα κομμάτια σοκολάτας Mars στην επιφάνεια της κρέμας γέμισης.
sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
13/10/15 23:33
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...