Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Χοιρινό κρασάτο!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Χοιρινό κρασάτο. Όσο απλό είναι στη παρασκευή του, τόσο νόστιμο φαγητό είναι. Το χοιρινό κρασάτο σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι. Δοκιμάστε το.


Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό ψαχνό [ωμοπλάτη] κομμένο σε φέτες ή τετράγωνα κομμάτια
4 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Ρίγανη ή θυμάρι
Χυμός λεμονιού [1 ή  2 λεμόνια σύμφωνα με τη προτίμησή σας]
Αλάτι – Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μια μικρή καυτερή πιπεριά [προαιρετικά]
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα


Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το χοιρινό σε φετάκια ή κομματάκια και το πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά.
Σβήνετε το κρέας με το κρασί, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε αλάτι, τη μουστάρδα, την πιπερίτσα [προαιρετικά], ανακατεύετε και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη θεμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μείνει με το λάδι του.
Δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέστε το λεμόνι και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Σερβίρετε και πασπαλίζοντάς το με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
13/10/15 23:33
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...