Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Tέλειες σπιτικές γκοφρέτες!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συστατικά
75 αλμυρά κρακεράκια (2Χ5)
250 γρ. βούτυρο
180 γρ. σκόνη μπισκότου τύπου digestive (χτυπημένα στο μπλέντερ)
220 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. γάλα
100 γρ. σκούρα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
160 γρ. φυστικοβούτυρο
170 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
100 γρ. σοκολάτα λευκή για διακόσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη σκόνη μπισκότου, την καστανή ζάχαρη, το γάλα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ξεκινάμε και θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά και όταν λιώσει το βούτυρο αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία και βράζουμε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σκούρα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. (Σε περίπτωση που το μείγμα βγάλει λάδια, μη φοβηθείτε, συνεχίστε την εκτέλεση της συνταγής, υπάρχει περίπτωση να παραβράσατε το μείγμα).
Σε ένα ταψάκι 20 Χ 25 εκ. στρώνουμε μια στρώση από τα κρακεράκια.
Από πάνω ρίχνουμε το μισό από το ζεστό μείγμα με τη σοκολάτα και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από τα κρακεράκια.
Με προσοχή ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα με τη σοκολάτα και απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Από πάνω κάνουμε μια τρίτη στρώση με τα υπόλοιπα κρακεράκια.
Το φυστικοβούτυρο το λιώνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη σοκολάτα γάλακτος ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό. Όταν λιώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα τότε το ρίχνουμε πάνω από την τελευταία στρώση από κράκερ.
Λιώνουμε σε ένα μπολ τυλιγμένο με μεμβράνη, τη λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί). Την βάζουμε σε κορνέ.
Πάνω στην τελευταία στρώση του ταψιού, κάνουμε γραμμές με την λευκή σοκολάτα, παράλληλες με την μικρή πλευρά του ταψιού. Με ένα μαχαίρι τραβάμε κάθετες γραμμές ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο (ψαροκόκκαλο) πάνω στο γλυκό μας.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο όπου το αφήνουμε για πάνω από 4 ώρες μέχρι να κρυώσει για να μπορέσουμε έπειτα να το κόψουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Tip
Διατηρούνται τυλιγμένες με μεμβράνη εντός ψυγείου για 2-3 ημέρες! 


akispetretzikis.com
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
26/09/15 00:11
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...