Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

5 χόμπι που διώχνουν το άγχος

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι μητέρα και χόμπι είναι δύο λέξεις που δεν ταιριάζουν. Η φροντίδα των παιδιών, το νοικοκυριό, οι καθημερινές υποχρεώσεις και η δουλειά δεν αφήνουν και πολλοί περισσότεροι θεωρούν ότι μητέρα και χόμπι είναι δύο λέξεις που δεν ταιριάζουν. Η φροντίδα των παιδιών, το νοικοκυριό, οι καθημερινές υποχρεώσεις και η δουλειά δεν αφήνουν και πολύ ελεύθερο χρόνο στις πολυάσχολες μαμάδες, που τρέχουν για να τα προλάβουν όλα μέσα στη μέρα! 
Ωστόσο, η ενασχόληση με κάποια ευχάριστη δραστηριότητα είναι απαραίτητη για τη μητέρα, τόσο για να καταφέρει να ηρεμήσει η ίδια ψυχικά και σωματικά, όσο και για να μεταδώσει αυτή την ηρεμία στο σπίτι και τα παιδιά της. Μία μαμά ισορροπημένη, που προσέχει τον εαυτό της, αφιερώνει πιο ποιοτικό και εποικοδομητικό χρόνο στην οικογένειά της.
Δείτε, λοιπόν, κάποιες ιδέες για χόμπι που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να ανανεωθείτε και ίσως να αναπτύξετε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο σας, που δεν είχατε ανακαλύψει.


1) Yoga
Η yoga είναι μία δραστηριότητα που συνδυάζει την σωματική άσκηση αλλά και την πνευματική ευεξία. Μέσα από μία σειρά ασκήσεων stretching και ελέγχου της αναπνοής, μπορείτε να χαλαρώσετε ενώ γυμνάζεστε. Τα οφέλη της είναι πολλά και θεωρείται ιδανική για τις γυναίκες που θέλουν να γυμναστούν χωρίς να κουραστούν, ενώ παράλληλα μπορούν να αποβάλλουν το άγχος και να αδειάζουν το μυαλό από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μάλιστα, η yoga πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση παθήσεων, όπως η κατάθλιψη και η αϋπνία, λόγω της χαλάρωσης που προκαλεί στον οργανισμό.

2) Σεμινάρια χειροποίητων κοσμημάτων
Σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν τα κοσμήματα; Η κατασκευή κοσμημάτων έχει γίνει πλέον μόδα και ίσως είναι από τα πιο δημιουργικά χόμπι που θα μπορούσατε να επιλέξετε. Ταυτόχρονα, οι εργασίες και τα χόμπι που απαιτούν χειρονακτική δουλειά, έχει αποδειχθεί ότι είναι αγχολυτικές δραστηριότητες. Μάλιστα, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο και να προσφέρετε τα κοσμήματα που εσείς φτιάχνετε, ως δώρα στις γιορτές των φίλων σας, ή ακόμα και στην κόρη σας. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο, μπορείτε κάλλιστα να το δείτε ακόμα και σαν μία μελλοντική επαγγελματική ευκαιρία!

3) Παραδοσιακοί Χοροί 
Η εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών είναι, αν μη τι άλλο, μία πολύ καλή ιδέα για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, κάνοντας παράλληλα και γυμναστική. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να θυμηθείτε τους χορούς που κάνατε στα σχολικά σας χρόνια και να μάθετε ακόμα περισσότερους.

4) Zumba
Η Zumba είναι ένα είδος άσκησης που συνδυάζει αερόβια γυμναστική με χορό και, εάν βαριέστε τα γυμναστήρια και τα όργανα, είναι η κατάλληλη δραστηριότητα για εσάς. Συνδυάζει γυμναστική, χορό, κέφι αλλά... και πολύ ιδρώτα. Ο έντονος χορός που είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Zumba, αποδεδειγμένα «ανεβάζει» τη διάθεση, ενώ, σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται ότι καταπολεμά σε μεγάλο βαθμό το στρες. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι ο χορός βοηθά τόσο στη διαχείριση του άγχους, όσο και στη διατήρηση της αυτοκυριαρχίας.
Πλέον η Zumba είναι τόσο διαδεδομένη, που το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα για σας προσφορά.

5) Φωτογραφία
Οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να φωτογραφίζουν στιγμιότυπα από πάρτι, διακοπές και ξεχωριστές περιπτώσεις. Αν είναι κάτι που σας γοητεύει, όμως, και θέλετε να ασχοληθείτε με αυτό, γιατί να μην κάνετε ένα βήμα παραπάνω; Μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα τοπία που σας χαλαρώνουν και σας κάνουν να ηρεμείτε και να... πιάσετε δουλειά! Μία καλή ιδέα, λοιπόν, είναι να παρακολουθήσετε σεμινάρια φωτογραφίας για αρχάριους και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στο φακό!

mama365.gr
Συντακτική Ομάδα
19/09/15 23:39
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>