Έξυπνες λύσεις να αποθηκεύετε τις πετσέτες στο μπάνιο!

Αν στο μπάνιο σας γίνεται...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Το τέλειο nude κραγιόν μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου!

Αντί να αγοράσετε το επόμενο nude...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Το μεγάλο comeback της φούστας και τα 3 κομμάτια που θα φορεθούν!

Η φούστα φέτος έχει κάνει ένα από...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Νίκησε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους με αυτή τη φυσική συνταγή!

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστα...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ανάμεικτα θαλασσινά με ρύζι.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Υλικά:
• 300 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες)
• 350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• 90 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 80 γρ. φρέσκο πράσο ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
• 1 κουτ. σούπας ξηρό εστραγκόν
• 50 γρ. λευκό κρασί
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 50 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
• 65 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες σε λεπτές φέτες
• 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
• 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
 Προετοιμασία:
Βγάλτε τα ανάμεικτα θαλασσινά από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα θαλασσινά έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους. 

Εκτέλεση:
Ξεπλένετε τα ανάμεικτα θαλασσινά και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν. 
Ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, μειώνοντας τον χρόνο που ορίζει κατά 2 λεπτά, το παγώνετε και το σουρώνετε αμέσως.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τα θαλασσινά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε το σκόρδο και το εστραγκόν. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και μετά από 2 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές και τον άνηθο, ανακατεύοντας με προσοχή. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε αμέσως. 

Πηγή: lovefish
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
23/02/13 23:55
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...