Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς να αξιοποιήσετε τις παλιές μαξιλαροθήκες

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Οι εποχές που διανύουμε προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξαναθυμηθούμε πώς να είμαστε εφευρετικοί, προκειμένου να γλιτώνουμε χρήματα από άσκοπα έξοδα. Η ανάγκη δημιούργησε στις γιαγιάδες μας το ταλέντο να δίνουν νέα ζωή σε παλιά αντικείμενα και να σκαρφίζονται νέες χρήσεις σε πράγματα που σκόπευαν να πετάξουν, εξαντλώντας κάθε περιθώριο της λειτουργικής αξίας τους. Δεν είχαν άδικο -υπάρχει λόγος που στις μέρες μας η ανακύκλωση έχει γίνει τρόπος ζωής. Ανακύκλωση, όμως, δεν σημαίνει μόνο κουτάκια και χαρτιά στους μπλε κάδους. Αμέτρητα παλιά αντικείμενα που ετοιμάζεστε να πετάξετε, μπορούν να κάνουν έναν ακόμα κύκλο ζωής, υιοθετώντας νέο ρόλο: Οι μαξιλαροθήκες είναι ένα από αυτά. 

Δείτε πέντε νέες, σούπερ πρακτικές χρήσεις για τις παλιές σας μαξιλαροθήκες:

Ως προστατευτικό κάλυμμα για τα ρούχα

 

Πιθανώς το συνήθιζε η μαμά σας και είστε ήδη εξοικειωμένες με την ιδέα του να καλύπτετε το καλό σας παλτό ή τα φορέματα με μία παλιά μαξιλαροθήκη. Πώς θα το κάνετε; Πανεύκολα: Θα χρειαστεί μόνο να κόψετε μια μικρή εσοχή στο κέντρο της στενής, κλειστής πλευράς της μαξιλαροθήκης, για να περνά από εκεί η κρεμάστρα με το ρούχο. Αν το ρούχο είναι κοντό μπορεί να κλείσετε την μαξιλαροθήκη από κάτω με μία-δύο παραμάνες.


Ως ασορτί θήκη για τα σεντόνια σας

Για να βρίσκετε πανεύκολα το σετ των σεντονιών που θέλετε να στρώσετε στο κρεβάτι σας, μπορείτε να τα διπλώνετε και να τα «χώνετε» όλα μέσα σε μία από τις δύο μαξιλαροθήκες του σετ.


Για ξεσκόνισμα του ανεμιστήρα οροφής

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεσκονίσετε εύκολα τον ανεμιστήρα οροφής είναι να περάσετε μέσα σε κάθε λεπίδα του την εσωτερική μεριά από μια παλιά μαξιλαροθήκη. Έτσι, όλη η σκόνη που είναι μαζεμένη στο πάνω μέρος των λεπίδων θα πέσει μέσα στην μαξιλαροθήκη και όχι στο πάτωμα του σπιτιού! Αρκεί κάθε φορά που καθαρίζετε μία λεπίδα να τινάζετε την μαξιλαροθήκη, πριν συνεχίσετε στην επόμενη.


Ως σακούλα για τα άπλυτα

Αν δεν έχετε ήδη, αγοράστε ένα στρογγυλό τελάρο για κέντημα. Γύρω από το τελάρο, χωρίς το κούμπωμά του, περάστε το ανοιχτό μέρος της μαξιλαροθήκης, το οποίο θα διπλώσετε και θα ράψετε (ή θα σταθεροποιήσετε με παραμάνες) έτσι, ώστε να το «αγκαλιάσει».

Ακριβώς από πάνω, για να το ασφαλίσετε, περάστε το τελάρο με το κούμπωμα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μία θηλιά για να μπορείτε να το κρεμάσετε στον τοίχο και... έχετε έτοιμη μια εξαιρετική σακούλα για τα άπλυτα!


Προστατευτική σακούλα για πλύσιμο λούτρινων

Βάλτε όλα τα χνουδωτά ζωάκια και λούτρινα αρκουδάκια των παιδιών σε μια παλιά μαξιλαροθήκη και τοποθετήστε την στο πλυντήριο ρούχων για να πλυθούν, χωρίς να καταστραφούν.


Καλοκαιρινή τσάντα (για τις πιο έμπειρες!)

Αν πιάνουν πραγματικά τα χέρια σας, με παλιές μαξιλαροθήκες σε όμορφα χρώματα μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και καλοκαιρινές τσάντες για τα ψώνια! Για να το κάνετε, θα χρειαστεί να κόψετε τη λωρίδα που αποτελεί το στρίφωμα της ανοιχτής άκρης από την μαξιλαροθήκη -με το οποίο θα φτιάξετε αργότερα τα λουριά- να ράψετε την ανοιχτή πλευρά ώστε να κλείσει και να ανοίξετε τη μία μεγάλη πλευρά.

mama365.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
12/08/15 00:15
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...