Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις τη ζωή σου!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Σχέσεις Διασκέδαση
Δεν είχα προσπαθήσει να βελτιώσω τη ζωή μου ιδιαίτερα μέχρι τα 53 μου. Μέχρι τότε απλά άφηνα το χρόνο να κυλίσει, εγκλωβισμένη στην ίδια γνωστή ρουτίνα σπίτι-εργασία!   Είχα μια καλή δουλειά που “δεν μου έλεγε και τίποτα”, απλά μου έδινε τα «προς το ζην».  Είχα μάθει να απλοποιώ τη ζωή μου και έτσι να εμπλουτίζω τις ημέρες και τα χρόνια μου με λίγη ευτυχία. 

Πριν από 6 μήνες λοιπόν, αισθάνθηκα ότι ολοκλήρωσα έναν ακόμα  κύκλο της ζωής μου. Αισθάνθηκα ώριμη και έτοιμη να βάλω ένα τέλος και να ξεκινήσω μια νέα αρχή. Και ξεκίνησα. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Μπορεί μερικές φορές να νιώσατε ότι έπρεπε να είχατε αρχίσει να αλλάζετε τη ζωή σας νωρίτερα, όταν ήσασταν παιδία ή στην εφηβεία ή στη δεκαετία των 20 ή των 30.  Ή ότι θα έπρεπε να είχατε  γεννηθεί σε άλλες πιο κατάλληλες συνθήκες αμέσως μόλις ήρθατε σε αυτή τη γη. Μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι πολύ αργά πια  για εσάς τώρα. Ακόμα κι αν αισθάνεστε κολλημένες, τα πράγματα δεν είναι έτσι ή τουλάχιστον μπορούν να γίνουν και διαφορετικά.

Τη σπρωξιά που ήθελα για να πάρω εμπρός και να ξεκινήσω το νέο κύκλο ζωής μου, μου την «έδωσε» μια συγγραφέας, η Louise L. Hay. Γράφει λοιπόν η 75χρόνη Louise στο βιβλίο της «Γυναικεία Δύναμη» (εκδ. Η δυναμική της επιτυχίας) :

«…Η δική μου ζωή άρχισε να έχει πραγματικό νόημα όταν είχα πια περάσει τα σαράντα.  Στα πενήντα μου έφτιαξα τον εκδοτικό μου οίκο, που ήταν μικρός στην αρχή.  Τον πρώτο χρόνο, το κέρδος μου ήταν σαράντα δύο δολάρια! Στα πενήντα πέντε μου μπήκα στον κόσμο των κομπιούτερ. Πρέπει να πω ότι με φόβιζαν στην αρχή, αλλά παρακολούθησα κάποια μαθήματα και ξεπέρασα το φόβο μου.  Σήμερα έχω τρία κομπιούτερ και ταξιδεύω πάντοτε με το φορητό μου υπολογιστή. Στα εξήντα μου έφτιαξα τον πρώτο μου κήπο. Την ίδια εποχή γράφτηκα σε μια σειρά μαθημάτων τέχνης για παιδιά και άρχισα να ζωγραφίζω.  Τώρα, στα εβδομήντα μου, με κάθε χρόνο που περνάει γίνομαι πιο δημιουργική και η ζωή μου γίνεται πιο πλούσια, πιο γεμάτη.  Γράφω, δίνω διαλέξεις, διδάσκω.  Διαβάζω και μελετώ σε μόνιμη βάση. Ο εκδοτικός μου οίκος είναι πάρα πολύ επιτυχημένος. Ασχολούμαι με ενθουσιασμό με την κηπουρική χωρίς χημικά και παράγω μόνη μου το μεγαλύτερο μέρος της τροφής μου.  Αγαπώ τις συντροφιές και τα πάρτι. Έχω πολλούς αγαπημένους φίλους και ταξιδεύω πολύ. Παρακολουθώ επίσης, μαθήματα τέχνης μια φορά την εβδομάδα. Η ζωή μου είναι ένα πραγματικό σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες.» 

Δεν είναι πολύ αργά για να βελτιώσετε κάτι στη ζωή σας από τη στιγμή που πραγματικά θέλετε να την αλλάξετε. 

Μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε όπου και αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Ξεκινήστε από αυτό.

Κάντε μια μικρή αλλαγή, αν μόνο αυτό είναι δυνατόν. Από αυτή τη μικρή αλλαγή θα ανεβάσετε την αυτοπεποίθηση σας και θα βασιστείτε σε αυτήν για να προχωρήσετε σε περισσότερες και ίσως ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές. Ξεκινήστε από σήμερα, από τώρα!
-Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να αλλάξετε στη ζωή σας.
-Επιλέξτε για αρχή ένα πράγμα ή μια συνήθεια πάνω στο οποίο θα επικεντρωθείτε.
-Κάντε μικρά καθημερινά βήματα.

Όλες μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας «ένα πραγματικό σεντούκι θησαυρού, γεμάτο υπέροχες εμπειρίες»!

Συντακτική Ομάδα: Ρένα Σωτηρίου

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Σχέσεις Διασκέδαση
Συντακτική Ομάδα
19/02/13 09:41
Αρέσει: 6 / Σχόλια: 1
747 femmefatale5 Τρίτη, 19 Φεβ 2013, 15:43

Ρένα, θέλει μεγάλο κουράγιο να μπορέσεις να ξεπεράσεις το βάλτο της καθημερινής συνήθειας που σε υπνωτίζει! Θέλει "κότσια" να ξεχωρίσεις από το συνηθισμένο και να κάνεις τη διαφορά! Αν το κάνεις όμως ζεις πραγματικά τη δική σου ζωή όπως εσύ την ορίζεις και όχι όπως την έχουνε ορίσει οι γύρω σου!


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα άστρα την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 και η Σελήνη στον Κριό.

Μια δυναμική Σελήνη κάνει την εμφάνισή της στο πλανητικό σκηνικό στις 9:44...

Διαβάστε περισσότερα...
H απαράδεκτη βιτρίνα στην Ερμού...

Βροχή αρνητικών αντιδράσεων προκλήθηκαν από χρήστες του facebook...

Διαβάστε περισσότερα...
Η Guardian έκανε τα τρία γουρουνάκια διαφήμιση και βραβεύτηκε!

Μια από τις ιστορικές εφημερίδες, κολοσσός των media σήμερα, η The Guardian...

Διαβάστε περισσότερα...