Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Παντοτινή Αγάπη…

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Σχέσεις Διασκέδαση
Αποσπάσματα από το Best Seller του Richard Bach “one” –  
Γέφυρα Παντοτινής Αγάπης

Κάθε απόσπασμα συνθέτει ένα ξεχωριστό απόφθεγμα για την αγάπη, για τη ζωή…

«Αν ένιωσες ποτέ μόνος σ’ ένα κόσμο γεμάτο ξένους, αν αισθάνθηκες να σου λείπει κάποιος που ποτέ δε συνάντησες, θα βρεις ένα μήνυμα”. 

«Δεν ξέρω που είσαι, αλλά ζεις αυτή τη στιγμή κάπου σ’ αυτή τη γη και μια μέρα εσύ κι εγώ θα αγγίξουμε αυτήν την πόρτα στο σημείο που την αγγίζω εγώ τώρα...

«…Δε μπορούμε να συναντηθούμε τώρα, δεν ξέρω γιατί.  Αλλά κάποια μέρα τα ερωτήματα μας θα γίνουν απαντήσεις και θα μπούμε σε ένα χώρο τόσο φωτεινό... και κάθε βήμα που κάνω με φέρνει πιο κοντά στη γέφυρα που πρέπει να περάσουμε για να ενωθούμε…
…Ας γίνει αυτό γρήγορα! Σε παρακαλώ!»

«Είχα μια παράξενη αίσθηση ότι απλώς περνούσα το χρόνο μου, ότι περίμενα να συμβεί κάτι για να μπορέσει η ζωή μου να ξαναπάρει τη συνηθισμένη παράξενη και μαγεμένη μορφή της, το σκοπό και την κατεύθυνσή της.»

«Όταν κλείνει μια πόρτα, λένε, ανοίγει κάποια άλλη... Εκείνο που δεν είναι εντάξει σ’ αυτή την εικόνα είναι μόνο ένα πράγμα : Δεν είναι κι εκείνη μαζί μου! Και θα κάνω κάτι για να το αλλάξω αυτό τώρα!
Για να φέρεις οτιδήποτε στη ζωή σου, φαντάσου ότι το έχεις ήδη.»

«Ότι μας μαγεύει, επίσης μας καθοδηγεί και μας προστατεύει. Χωρίς τη δύναμη αυτής της αγάπης, είμαστε πλοία που πλέουν πάνω σε γαλήνιες θάλασσες, και αυτές οι θάλασσες είναι θανάσιμες...»

«Κοιταχτήκαμε για πολλή ώρα και κανείς μας δε μίλησε, κανείς μας δε πρόσεξε ότι ο χρόνος είχε σταματήσει. Η ίδια η σιωπή έλεγε αυτό που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ με λέξεις.»

«Για πρώτη φορά η γυναίκα που είχα δίπλα μου στο κρεβάτι δεν ήταν μια ξένη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, αυτός ο άνθρωπος βρισκόταν εκεί που έπρεπε, κι εγώ το ίδιο.»

«Ο καλύτερος τρόπος για να πληρώσουμε για μια όμορφη στιγμή είναι να την απολαύσουμε.»

«Είμαι εδώ, όχι επειδή ΠΡΕΠΕΙ να είμαι ή επειδή έχω ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ κοντά σου, αλλά επειδή ΠΡΟΤΙΜΩ να είμαι μαζί σου παρά οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.»

«Αλλάζει συνεχώς. Κάθε μέρα γίνεται πιο απόμακρος, οχυρωμένος, αδιάφορος. Τώρα φτιάχνει δοκιμασίες για την αδελφή ψυχή που δεν έχει βρει, χτίζοντας τοίχους και λαβυρίνθους και πύργους. Την προκαλεί να τον βρει έτσι όπως είναι κρυμμένος μέσα σε όλα αυτά.»

«Βλέπω μια θεματική ανάπτυξη να παρεμποδίζεται συνέχεια μαζί σου. Βρίσκομαι αντιμέτωπη με ένα συμπαγές τοίχος από άμυνες και συ έχεις την ανάγκη να χτίζεις όλο περισσότερα τέτοια τείχη.»

«Παρόλο τον πόνο, χαίρομαι που σε γνώρισα μ’ αυτό τον ξεχωριστό τρόπο και θα θεωρώ πάντα πολύτιμες τις στιγμές που περάσαμε μαζί. Αναπτύχθηκα μαζί σου και έμαθα πολλά από σένα και ξέρω επίσης ότι κι εγώ σου πρόσφερα σημαντικά και θετικά πράγματα.  Είμαστε κι οι δυο καλύτεροι άνθρωποι, επειδή αγγίξαμε ο ένας τον άλλον.»

«Αν κάποιος είναι σκληρός, αν κινείται ενάντια στις αρχές της ίδιας της ζωής, ακόμη και η αδελφή ψυχή του απομακρύνεται, τον αφήνει μόνο, προτιμά να περιμένει μια άλλη ζωή για να τον ξαναβρεί.»
«Άλλαξα όσο μπορώ να αλλάξω. Αν θέλεις να ξαναβρεθούμε κοντά, είναι η σειρά σου να αλλάξεις.»

«Θα συνεχίσω την υπόλοιπη ζωή μου ψάχνοντας έναν άνθρωπο που είχα ήδη βρει, αλλά φοβήθηκα να τον αγαπήσω;»
«H πλήξη ανάμεσα σε δυο ανθρώπους δεν δημιουργείται όταν είναι μαζί στο σωματικό επίπεδο. Δημιουργείται όταν είναι χωριστά στο νοητικό και πνευματικό επίπεδο.»

«Έχουμε την ανάγκη να γνωρίζουμε ανθρώπους που έχουν κάνει τις επιλογές που μπορούμε να κάνουμε κι εμείς, επιλογές που θα μας κάνουν πιο ανθρώπινους. Αλλιώς μπορεί να έχουμε όλα τα αγαθά του κόσμου και να μην έχει σημασία.»

«Αν καταφέρεις ποτέ να μη σκέφτεσαι συνέχεια τον εαυτό σου, ίσως να μπορέσεις κάποια μέρα να βρεις την ευτυχία . Αν δεν κάνεις χώρο στη ζωή σου για κάποιον που να τον θεωρείς εξίσου σημαντικό με τον εαυτό σου, θα νιώθεις πάντα μοναξιά και θα ψάχνεις και θα είσαι χαμένος.»

«Δεν υπάρχουν λάθη.  Τα γεγονότα που προκαλούμε στη ζωή μας, όσο δυσάρεστα κι αν μας φαίνονται, είναι απαραίτητα για να μάθουμε αυτά που πρέπει να μάθουμε. Όποια βήματα κι αν κάνουμε, είναι απαραίτητα για να φτάσουμε στα μέρη που έχουμε επιλέξει να πάμε.»

«Δεν έχει σημασία το αν θα χάσουμε το παιχνίδι, αλλά το πως θα το χάσουμε και το πώς θα αλλάξουμε εξαιτίας του και το τι καινούριο θα πάρουμε απ’ αυτό το παιχνίδι για να το εφαρμόσουμε σε άλλα παιχνίδια.  Η ήττα, κατά έναν περίεργο τρόπο, είναι νίκη.»

«Πότε θα εξελιχθείς σε ένα επίπεδο, όπου δεν θα φοβάσαι;»

«Όταν αλλάζει η σκέψη μας, ο κόσμος γύρω μας αλλάζει κι αυτός.»

«Το μόνο πράγμα που συντρίβει τα όνειρα είναι ο συμβιβασμός.»

«Αν θέλεις να κρατήσεις κάποιον στη ζωή σου, δεν πρέπει ποτέ να τον βλέπεις σαν κάτι σίγουρο και να αδιαφορείς γι’ αυτόν. 

Μόλις γίνουμε δεσμοφύλακες, οι φυλακισμένοι μας θέλουν να δραπετεύσουν.»

«Πώς μπορεί κάποιος να κοιτάξει από μια γωνία, όταν δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτή τη γωνία;»

«Μια νύχτα που μπροστά της, οι καταρρεύσεις τειχών, οι πτώσεις αυτοκρατοριών, οι συγκρούσεις με το κράτος και οι πτωχεύσεις ήταν ασήμαντα γεγονότα.  Ήταν μια νύχτα από τις πολλές που υψώνοντας από το παρελθόν, διέσχιζαν το παρόν και χάνοντας αστράφτοντας στο μέλλον.»

«Τι είναι πιο σημαντικό σε κάθε ζωή που διαλέγουμε;

Μήπως είναι κάτι τόσο απλό, όσο η βαθιά επαφή με τον άνθρωπο που αγαπάμε;»

«Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν.  Μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή ξέροντας όλα όσα έχουμε μάθει ως τώρα!»

«Έχουμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου ως μοναδική πηγή γνώσης και διασκέδασης και όμως η ζωή μας μεγαλώνει και αναπτύσσεται ασταμάτητα.»
«Γνωριστήκαμε όσο πιο νωρίς γινόταν. Αν είχαμε γνωριστεί νωρίτερα ξέρεις πολύ καλά τι θα γινόταν, θα σε είχα καταστρέψει ή θα το είχα βάλει στα πόδια ή εσύ δεν θα είχες την απαραίτητη υπομονή και θα με παρατούσες με το δίκιο σου.  Δεν θα καταφέρναμε τίποτα.»

«Έπρεπε να πάρω τα μαθήματα που πήρα απ’ αυτό το μπλέξιμο.»

«- Έχεις σκεφτεί ποτέ να αντισταθείς στην αδικία;

- Δεν πιστεύω στην αδικία. Εμείς φέρνουμε στον εαυτό μας όλα όσα μας συμβαίνουν. Αν θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε  τις καταστάσεις που δε μας αρέσουν.»

«- Γιατί έχω τόση αδυναμία, γιατί νιώθω τόση χαρά με τη μοναδική διαμόρφωση αυτού του μυαλού, με τη μοναδική καμπύλη αυτού του προσώπου κι αυτού του στήθους με το μοναδικό εύθυμο φως που αστράφτει στα μάτια της όταν γελά;»

«- Γιατί αυτές τις μοναδικές καμπύλες και λάμψεις, τις κουβαλάμε μαζί μας, από ζωή σε ζωή, είναι το σήμα κατατεθέν μας, σφραγισμένο βαθιά μέσα μας, μέσα σ’ αυτά που πιστεύει καθένας και χωρίς να τα καταλαβαίνουμε, τα θυμόμαστε! όταν συναντηθούμε ξανά!»

«Γι αυτό οι ιστορίες αγάπης δεν έχουν τέλος!

Δεν έχουν τέλος γιατί η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ!»

«Θα επιστρέψουμε αιώνια στην αγκαλιά εκείνων που αγαπάμε, είτε μας χωρίζει μια νύχτα, είτε μας χωρίζει ο θάνατος.»

«Μόνο που κάποτε απελπιζόμαστε, νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε την αδελφή ψυχή μας και προσπαθούμε να αρκεστούμε σε κάτι λιγότερο. Πώς να τολμήσουμε να ζητήσουμε βαθιά επαφή και χαρά, όταν το μόνο που καταφέρνουμε να βρούμε είναι ένα χλιαρό εραστή και μια μέτρια ευτυχία; 

Όμως βαθιά μέσα μας το ξέρουμε ότι το χλιαρό κάποια στιγμή θα κρυώσει, ότι η μέτρια ευτυχία θα γίνει κάποτε μια απροσδιόριστη θλίψη που θα μας βασανίζει με τα ερωτήματα της.»

«Μέσα στην καρδιά μας ξέρουμε ότι πρέπει να υπάρχει κάτι παραπάνω και λαχταράμε τον άνθρωπο που δεν βρήκαμε ποτέ.»

«Η αδελφή ψυχή μας είναι ο άνθρωπος που έχει κλειδαριές που ταιριάζουν στα κλειδιά μας και κλειδιά που ταιριάζουν στις κλειδαριές μας.
Όταν νιώθουμε αρκετά ασφαλείς για να ανοίξουμε τις κλειδαριές, τότε βγαίνει έξω ο πιο αληθινός εαυτός μας και μπορούμε να είμαστε ολοκληρωτικά και ειλικρινά αυτοί που είμαστε. Τότε μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε και όχι γι’ αυτό που προσποιούμαστε ότι είμαστε.»

«Ένιωσες ποτέ ότι σου λείπει κάποιος που δεν γνωρίζεις;»

Απολαύστε  το βίντεο με τα αποσπάσματα από το βιβλίο best Seller του Richard Bach στο:
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Σχέσεις Διασκέδαση
filenades.gr
13/02/13 15:50
Αρέσει: 4 / Σχόλια: 1
735 sunset Κυριακή, 17 Φεβ 2013, 23:20

Μοναδικό.....


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις τη ζωή σου!

Δεν είχα προσπαθήσει να βελτιώσω τη ζωή μου ιδιαίτερα μέχρι τα...

Διαβάστε περισσότερα...
Τα άστρα την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 και η Σελήνη στον Κριό.

Μια δυναμική Σελήνη κάνει την εμφάνισή της στο πλανητικό σκηνικό στις 9:44...

Διαβάστε περισσότερα...
H απαράδεκτη βιτρίνα στην Ερμού...

Βροχή αρνητικών αντιδράσεων προκλήθηκαν από χρήστες του facebook...

Διαβάστε περισσότερα...