Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

4 μεγάλα λάθη διακόσμησης που κάνετε στο σαλόνι σας

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Κινηματογράφος
Αυτά είναι τα 4 βασικά λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σαλονιού σας σύμφωνα με τη Martha Stewart.

Υπάρχουν λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να προσέξετε για να μπορέσει το σαλόνι σας να γίνει λειτουργικό για εσάς και την οικογένειά σας. 

Αποστάσεις Πόσες φορές έχει χρειαστεί να μετακινήσετε κάποιο αντικείμενο (σκαμπό, καρέκλα, coffee table) για να περάσετε; Αν η απάντηση είναι πολλές, τότε σίγουρα θα έχετε τοποθετήσει λάθος τα έπιπλα στο σαλόνι σας. Η Martha Stewart προτείνει όλοι οι διάδρομοι (τα περάσματα) να έχουν πλάτος περίπου ένα μέτρο για να μπορείτε να περνάτε άνετα μέσα από αυτά και μισό μέτρο να είναι οι αποστάσεις ανάμεσα σε καναπέδες και coffee tables. Από την άλλη μεριά αν θέλετε να κάνετε τον χώρο σας πιο οικείο και φιλόξενο θα πρέπει να απομακρύνετε τα έπιπλά σας από τους τοίχους έστω και λίγο έτσι ώστε να είναι όλα πιο κοντά μεταξύ τους.

Φωτισμός Το τι είδους φωτισμό θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε μέρος του σαλονιού σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο φωτισμός του σαλονιού πρέπει να είναι «ευέλικτος» ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνετε σε κάθε σημείο του. Δεν μπορείτε να διαβάσετε ή να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια με ζεστό, χαλαρό, απαλό φωτισμό ο οποίος είναι ιδανικος για χαλάρωση μετά το φαγητό. Όπως, επίσης, δεν μπορείτε να δείτε ταινία στην τηλεόραση με πολύ δυνατά φώτα τα οποία κάνουν τη χαλάρωση αδύνατη. Επιλέξτε μικρά φωτιστικά για τις γωνιές που συνηθίζετε να διαβάζετε.

Χρώμα επίπλων Το ξέρατε ότι ξεβάφετε τα έπιπλά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε; Σκεφτείτε πόσο μπορεί ο φυσικός φωτισμός που έρχεται απ’ έξω να κάνει τα έπιπλα, τα βιβλία και τον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό σας να ξεθωριάσει. Το ύφασμα από τους καναπέδες θα ξεθωριάσει με την απευθείας έκθεση στον ήλιο ενώ το ίδιο θα συμβεί με τα έργα τέχνης σας αν δεν τα περάσετε με κάποιο ειδικό υλικό που θα τα προστατεύει από τις ηλιακές ακτινοβολίες. Καλό είναι να αποθηκεύετε τα βιβλία και τα DVD σας σε σημεία που δεν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε θέσεις στα πιο ευαίσθητα έπιπλά σας έτσι ώστε να μην ξεθωριάζουν.

Διακοσμείτε για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε. Το σαλόνι δεν υπάρχει για να το χαίρονται οι άλλοι. Υπάρχει για να το χαλαρώνετε εσείς σε αυτό και να το χαίρεστε διακοσμώντας το με το προσωπικό σας γούστο. Φτιάξτε τον χώρο σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να κάνετε σε αυτό όλα όσα θέλετε να κάνετε, να διαβάζετε, να παίζετε και να βλέπετε ταινίες.

marthastewart.com 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Κινηματογράφος
Συντακτική Ομάδα
20/06/15 00:22
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
6 ταινίες που μπορούν να σου αλλάξουν (κι εσένα) τη ζωή

Να εκτιμήσεις, να αναθεωρήσεις, να κάνεις...

Διαβάστε περισσότερα...
Η Αθήνα πλημμυρίζει δωρεάν θερινό σινεμά!

Σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο...

Διαβάστε περισσότερα...
Τα 10 καλύτερα θερινά της Ευρώπης- Τα 2 είναι ελληνικά!!!

Μερικές από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές μας...

Διαβάστε περισσότερα...
H Σάρον Στόουν συνεχίζει να σταυρώνει τα πόδια όπως στο Βασικό Ενστικτο, εικόνες & βίντεο

Η Sharon Stone απλά χρειάστηκε μια...

Διαβάστε περισσότερα...