Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Συμπτώματα και διάγνωση εγκυμοσύνης. Η πρώτη επίσκεψη.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Εάν επικοινωνήσετε με το γιατρό σας και του πείτε, ότι έχετε καθυστέρηση, ότι πιστεύετε πως είστε έγκυος ή ότι κάνατε ένα τεστ κυήσεως από το φαρμακείο και αυτό έδειξε ότι είναι θετικό, θα σας πει να μετρήσετε τη β χορειακή γοναδοτροπίνη, μία ορμόνη που παράγεται στην εγκυμοσύνη,  εκτός εάν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, οπότε η εγκυμοσύνη φαίνεται στο υπερηχογράφημα. Εάν η πρώτη μέτρηση της β χορειακής γοναδοτροπίνης δείξει λιγότερες από χίλιες μονάδες, σημαίνει ότι η εγκυμοσύνη είναι πολύ μικρή και δεν φαίνεται με το κολπικό υπερηχογράφημα. Ο γιατρός σας θα σας πει, να κάνετε και δεύτερη μέτρηση δύο ημέρες μετά, οπότε το αναμενόμενο είναι να διπλασιαστούν οι μονάδες της ή τρείς ημέρες μετά οπότε το αναμενόμενο είναι να τριπλασιαστούν. Όταν γίνεται το πρώτο υπερηχογράφημα, το οποίο είναι κολπικό υπερηχογράφημα εάν η εγκυμοσύνη είναι μικρότερη των εννέα εβδομάδων, διαπιστώνεται ότι η εγκυμοσύνη είναι ενδομήτρια (μέσα στην κοιλότητα της μήτρας) δηλ. φυσιολογική εγκυμοσύνη. Εφόσον είναι μικρότερη από επτά εβδομάδες, οπότε δεν ακούγεται η καρδιακή λειτουργία του εμβρύου, ο γιατρός θα σας πει να τον επισκεφθείτε μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες για να ακουστεί η καρδιακή λειτουργία του εμβρύου, που σημαίνει και την καλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Μετά θα σας δώσει τις πρώτες οδηγίες, που θα πρέπει να γνωρίζετε ως έγκυος. 

Μπορείτε να βάφετε τα μαλλιά σας κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας φυτικές βαφές. Απαγορεύεται να κάνετε permanent ή ισιωτική με χημικές ουσίες. Τα ούλα σας είναι φυσικό να κάνουν μια ελαφρά ουλίτιδα και καμιά φορά τρώγοντας κάτι σκληρό, όπως ένα μήλο ακαθάριστο ή μια φρυγανιά να βλέπετε κάποια σταγόνα αίμα. Αυτό είναι φυσιολογικό λόγω των ορμονών που υπάρχουν στην εγκυμοσύνη. Για τον ίδιο λόγο, μπορεί αν φυσήξετε τη μύτη σας αυτή να ματώσει. Μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ στα ούλα με την οδοντόβουρτσα καθώς πλένετε τα δόντια σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για τις κοινές οδοντιατρικές εργασίες και το καθάρισμα των δοντιών με υπερήχους. Εάν ο οδοντίατρος χρειαστεί να σας κάνει τοπική αναισθησία μπορεί να το κάνει άφοβα και ακολούθως να γίνει σφράγισμα ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.  Σε οποιαδήποτε περίπτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, από την αρχή έως το τέλος, χρειαστείτε κάποιο παυσίπονο ή αναλγητικό, άφοβα χρησιμοποιείστε την παρακεταμόλη δηλ. DEPON ή PANADOL.  Το στήθος σας θα ενοχλεί και θα είναι πρησμένο. Αυτό παρατηρείται σε όλο το πρώτο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο το στήθος εξακολουθεί μεν να μεγαλώνει, γιατί προετοιμάζεται για το θηλασμό, αλλά το αίσθημα της τάσης είναι αισθητά πολύ μικρότερο. Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι το βάρος της εγκύου. Το επιθυμητό βάρος, το οποίο πρέπει να πάρει η έγκυος σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι από δέκα έως δώδεκα κιλά δηλ. περίπου ένα κιλό κάθε μήνα. Για το λόγο αυτό η διατροφή της εγκύου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Πρέπει να αποφεύγονται τροφές, που παχαίνουν πολύ και δεν πρέπει να καταναλώνονται συχνά. Πρέπει να αποφεύγονται τα πολλά γλυκά, ψωμιά, ζυμαρικά, σάλτσες, τηγανητά, αναψυκτικά. Απαγορεύεται η κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών με μεγάλη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, όπως η βότκα, το ουίσκι κλπ. Η έγκυος μπορεί να καταναλώνει ένα έως δύο ποτήρια κρασί ή μπίρα εβδομαδιαίως, εφόσον το επιθυμεί. Τα λαχανικά, όπως μαρούλι, ρόκα κλπ, που συνήθως καταναλώνονται ωμά, πρέπει να πλένονται σχολαστικά λόγω του κινδύνου να μολυνθεί η έγκυος από τοξόπλασμα. Η έγκυος μπορεί να πίνει ένα καφέ καθημερινά, ιδιαίτερα αν αυτός είναι decaffeinate.  Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η έγκυος πρέπει να αποφεύγει τους κλειστούς χώρους, όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. 

Η έγκυος σε όλο το πρώτο τρίμηνο εμφανίζει χαμηλά στη κοιλιά μικροενοχλήσεις, πονάκια δηλ. όπως εκείνα, που οι περισσότερες από τις γυναίκες παρουσιάζουν στην περίοδο. Αυτό είναι φυσιολογικό. Η εμφάνιση όμως πόνων που ξεκινούν από τη μέση και επεκτείνονται στην κοιλιά μπορεί να είναι παθολογικοί. Οι πόνοι αυτοί ενδεχομένως να αποτελούν προεόρτια εμφάνισης αίματος από τον κόλπο της εγκύου και κίνδυνο για αποβολή της εγκυμοσύνης. Ακόμη είναι φυσιολογικό η έγκυος να εμφανίζει συχνουρία, που αποτελεί αποτέλεσμα της διόγκωσης της μήτρας, που καθώς μεγαλώνει πιέζει την ουροδόχο κύστη, όσο και των ορμονών της εγκυμοσύνης. Καμιά φορά στη εγκυμοσύνη παρουσιάζεται δυσκοιλιότητα ή χειροτερεύει η ήδη υπάρχουσα. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές μεταβολές και κυρίως στην πάρεση του εντέρου από την εκκρινόμενη  στην κύηση προγεστερόνη. Η δυσκοιλιότητα αντιμετωπίζεται αρχικά με ξερά σύκα, ακτινίδια, δαμάσκηνα, και προσεγμένη διατροφή με φρούτα και λαχανικά. Εάν αυτά δεν επαρκούν ο γιατρός προτείνει στην έγκυο διάφορα σκευάσματα, φαρμακευτικά ή φυτικά, τα οποία δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη, από το πρώτο τρίμηνο έως τη στιγμή που θα γεννήσει. Οι έγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με δίτροχα δηλαδή μηχανάκια και ποδήλατα, διότι κάποια πτώση από αυτά βάζει σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη. Η έγκυος μπορεί να οδηγεί μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης φορώντας κανονικά τη ζώνη ασφαλείας. Η έγκυος θα πρέπει να προστατεύεται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία τόσο για το καλό της εγκυμοσύνης, όσο και για την δική της προστασία. Λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης η έκθεση στον ήλιο δημιουργεί τις γνωστές πανάδες, οι οποίες από την στιγμή που δημιουργούνται δεν φεύγουν ποτέ. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να κάνετε ακτινογραφία ενημερώστε ότι είστε έγκυος. Εάν χρειάζεται να κάνετε χρήση κάποιων φαρμάκων εκτός αυτών που σας δίνει ο γυναικολόγος σας ρωτήστε τον αν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιήσετε.

Medimall
Διαγνωστικό Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
19/10/12 14:22
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...