Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζί που παρά την απλότητά της θα ενθουσιάσουν όσους τα φάνε.

Υλικά 
•1/4 κιλού αμπελόφυλλα
•3/4 φλυτζανιού λάδι
•2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
•3 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα [προαιρετικά]
•1 φλυτζάνι ρύζι
•1 πακέτο μικρό κουκουνάρια
•άνιθο ψιλοκομμένο
•μια πρέζα δυόσμο [προαιρετικά]
•1 κύβο κότας 
•χυμό ενός λεμονιού
•αλάτι, πιπέρι
•1 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση 
1.Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάτε σε νερό που βράζει. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι.
2.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια  μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτετε και το ρύζι και σοτάρετε για 1 λ ακόμα ανακατεύοντας να γυαλίσει καλά το ρύζι. 
3.Προσθέτετε το ζεστό νερό, τον άνηθο, τα κουκουνάρια, το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε  και αφήνετε να σιγοβράσει το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμισθεί το νερό. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
4.Όταν μισοκρυώσει, βάζετε σε κάθε φύλλο μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση, διπλώνετε τις δύο άκρες και το τυλίγετε. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια σε κατσαρόλα, σε κύκλους το ένα δίπλα στο άλλο “κολλητά”. 
5.Προσθέστε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε διαλύσει το κύβο κότας. Αν δεν βάλετε κύβο προσθέστε λίγο αλάτι. Τοποθετείτε ένα πιάτο πάνω από τα ντολμαδάκια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 45′ περίπου.

sintayes.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
20/06/15 00:22
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...