Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Η λέξη φιλοδοξία είναι γένους θηλυκού!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα Διασκέδαση Ψυχολογία
Η ICAP Group εστίασε για πρώτη φορά την έρευνά της στις επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες στη χώρα μας και αποκτά ιδιαίτερη αξία λόγω των σημαντικών ευρημάτων της.

Η μία στις πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη χώρα μας διοικείται από γυναίκα και το 9% των περισσότερο κερδοφόρων εταιρειών, έχει επίσης γυναίκα επικεφαλής.

Συγκεκριμένα η μέση γυναίκα επιχειρηματίας-ανώτατο στέλεχος που συμμετείχε στην έρευνα είναι ηλικίας 40 και 49 ετών. Έχει υψηλό επίπεδο μόρφωσης-μεταπτυχιακό, έχει οικογένεια και παιδιά.

Σχεδόν στο σύνολό τους 94,4% ιεραρχούν την καριέρα τους πολύ – είτε πάρα πολύ – υψηλά στις προτεραιότητές τους και περίπου με την ίδια συχνότητα δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένες από την έως τώρα επαγγελματική εξέλιξή τους. Ταυτόχρονα όμως, δηλώνουν ότι ούτε εφησυχάζουν, αλλά ούτε έχουν εξαντλήσει τις φιλοδοξίες  και τους στόχους τους.

Η προσωπική ικανοποίηση και η ανάπτυξή τους, τις ώθησαν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και εργάζονται κατά μέσο όρο περισσότερο από 51 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο, η ανταπόκρισή τους στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και η επίτευξη των φιλόδοξων στόχων τους συνεπάγονται σκληρή δουλειά.

Στις μέρες μας το να συζητάς τις φιλοδοξίες και τους στόχους σου, ακούγεται ως ειρωνεία. Πώς όμως μπορούμε να εξελιχθούμε; 

Η προσωπική ανάπτυξη, η καλύτερη οικονομική κατάσταση, γιατί να μην είναι οι προσωπικοί μου στόχοι; Αυτά για να επιτευχθούν θέλουν σκληρή δουλειά και τώρα που οι συνθήκες είναι δύσκολες ακόμη περισσότερη. Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Όπου δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν ιδέες και δημιουργική φαντασία. 

Χαίρομαι ειλικρινά τις γυναίκες που δημιουργούν, σήμερα, τώρα, τις δικές τους επιχειρήσεις. Δεν συναντούν δυσκολίες ; Πολλές όπως όλες μας. Με πείσμα και μεράκι προχωρούν. Θέλουν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και να φθάσουν στο σημείο που εκείνες έχουν ορίσει για τον εαυτό τους. 

Συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες που οδηγούνται από τις φιλοδοξίες τους και δεν αφήνουν να τις επηρεάσει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Μπορεί στο τέλος να μην έχουν ικανοποιήσει όλες τις φιλοδοξίες τους, θα έχουν όμως την ικανοποίηση ότι προσπάθησαν…

Φιλοδοξία είναι, να επιθυμείς περισσότερα από τον εαυτό σου.

Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα Διασκέδαση Ψυχολογία
Συντακτική Ομάδα
13/02/13 08:58
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα μωρά ξεχωρίζουν τη μητρική τους γλώσσα, μέσα από την κοιλιά της μάνας τους

Και όμως ισχύει. Τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν τους ήχους της μητρικής...

Διαβάστε περισσότερα...
Τα ζώδια σήμερα (4/1/2013)

Μην κρατάτε σήμερα τίποτα μέσα σας και...

Διαβάστε περισσότερα...
Φιλενάδες χαλάει ο καιρός από σήμερα το βράδυ...

Διαβάστε περισσότερα...