Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πένες με μπουκίτσες κοτόπουλου & λουκάνικου σε κόκκινη σάλτσα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Ένα χορταστικό, πεντανόστιμο πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. 

Υλικά 

Για το ζυμαρικό:
1/2 κιλό ζυμαρικά πένες ή βίδες
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σάλτσα:
1 ποτήρι νερού ντομάτα ψιλοκομμένη 
150 γρ. κοτόπουλο στήθος σε μικρές μπουκίτσες
150 γρ. λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. φυλλαράκια δυόσμο αποξηραμένο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε μέσα τις λεπτές φέτες του λουκάνικου και το ψαχνό του κοτόπουλου και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το πελτέ με τη ζάχαρη, τη πάπρικα, το δυόσμο και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς να βγάλουν το άρωμα και τη γεύση τους.
Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και  1 ½ νεροπότηρο ζεστό νερό. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το διατηρείτε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Για το ζυμαρικό: Εν τω μεταξύ βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν περίπου στα 7-8 λεπτά αλ τέντε [σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας],  ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν, το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αδειάζετε πάλι μέσα τις σουρωμένες πένες και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιατέλα βάζοντας από πάνω τη σάλτσα με το λουκάνικο και το κοτόπουλο και γαρνίρετε προαιρετικά με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα και με το ψητό κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που σας περισσεύει από το χθεσινό τραπέζι, απλά θα το ρίξετε μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.

olivemagazine.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
24/04/15 23:57
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...