Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Αυτοκτονίες 2012-2013 και Κοινωνική / Οικονομική Κρίση

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Σχέσεις
Καλησπέρα σε όλους σας, όπως καταλάβατε και από τον τίτλο θα αναφερθώ στις αυτοκτονίες. Δε το είχα στο μυαλό μου άλλα τις τελευταίες δύο μέρες έκανα μια έρευνα. Τα στατιστικά στοιχεία με τρόμαξαν. 

Δε χρειάζεται να πω αριθμούς, όχι αυτό το έχετε διαβάσει και σε άλλα site, forum κτλ.. και είστε όλοι ενήμεροι.

Το θέμα που θα αναφερθώ έχει να κάνει περισσότερο με τα αίτια, τα οποία θα σχολιάσω.

Δεν είμαι ούτε ειδικός ψυχολόγος και γενικά δεν έχω κανένα πτυχίο, όμως έχω καθαρή ψυχή και μάτια και αυτά που βλέπω γύρω μου με βοηθούν να σας παρουσιάσω μια ανάλυση. 

Αίτια
Διάβασα λοιπόν πως αρκετά αίτια ήταν οικονομικά, δηλαδή δυσκολία να ξεχρεωθούν δάνεια, ή απλώς δυσκολία στα οικονομικά λόγω κρίσης και απόγνωση για το μέλλον αυτής της χώρας. Το αρκετά να πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα αλλά μετά από λίγη ακόμα έρευνα διάβασα σε κάποια site/άκουσα στην τηλεόραση/ διάβασα στην εφημερίδα ότι η περισσότεροι λόγοι ήταν συναισθηματικοί άλλα και ότι κάποιο άτομο έπασχε από κατάθλιψη/ δεν ήταν ψυχολογικά στα καλά του και άλλα τέτοια.

Αυτό λοιπόν το συμπέρασμα των ΜΜΕ με έκανε να σκεφτώ τι ψευτιά υπάρχει και να γράψω. Γιατί;
Ναι θα συμφωνήσω ότι εν μέρη από τις 4.586 αυτοκτονίες οι 20 ή τέλος πάντων ένας μικρός αριθμός μπορεί να είχε εκ γενετής το πρόβλημα δυστυχώς. 
Για τις υπόλοιπες όμως φαντάζομαι ότι τα μέσα προσπαθούν να καλύψουν το γεγονός (δεν φαντάζομαι σίγουρη είμαι γιατί διάβασα και κάποια άρθρα που αφορούν τη ψυχολογία) και το συμπέρασμα μου είναι ότι οι κοινωνικοί/οικονομικοί παράγοντες συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ισορροπημένη ψυχολογία. Για να το θέσω πιο συγκεκριμένα δε μπορεί ένας άνθρωπος νέος να βλέπει όλα αυτά μπροστά του (να μην υπάρχει δημόσια παιδεία, να μην υπάρχει αντίσταση) αλλά και ένας μεγαλύτερος να βλέπει το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του να χάνεται χρόνο με το χρόνο σ’αυτή τη χώρα. Ας μην έχει λοιπόν κανένα δάνειο, κανένα χρέος και σήμερα να μπορεί να έχει το φαγητό του, αν αυτός ο άνθρωπος αυτοκτονήσει θα το αποδώσουν σε ψυχικά ή ψυχολογικά αίτια. Δε θα πουν όμως ότι όλα αυτα έρχονται απο την κοινωνικοπολιτικοοικονομική και όχι μόνο κρίση..
ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Υπάρχουν παντού άνθρωποι φοβισμένοι και μόνοι οι οποίοι απομονώνονται περισσότερο γιατί αυτή η πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ συνεχίζεται ακάθεκτη. Να μας μεταδίδει ότι πρέπει να πληρώνουμε, ότι υπάρχει εγκληματικότητα, ότι.. ότι..

Γιατί δεν μεταδίδει ότι πρέπει να ενωθούμε; Γιατί μας κάνει να τσακωνόμαστε; Μετρό- επιβάτες, Δημόσιοι-ιδιωτικοί.

Αναγνώστες κάντε μια σκέψη. Ότι και να έγινε ας πούμε ότι φταίμε όλοι, ας πούμε χίλια δυο. Αλλά ας το αντιμετωπίσουμε μαζί.

Κυρίες και κύριοι για να συνεχίσουμε να τιτλοφορούμαστε έτσι θα πρέπει να δράσουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ γιατί όσο πάμε μειωνόμαστε..

Και φανταστείτε την έρευνα την ξεκίνησα από μια αυτοκτονία που έγινε στις 1/2/2013. Κοιτάξτε που φτάνουν τα πράγματα, που από όπου κι αν πιαστεί το θέμα φαίνεται σαν να ήταν στημένο να γίνουν όλα αυτά χρόνια πριν... 

Μέλος: Ελίνα
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Σχέσεις
Ελίνα
04/02/13 09:20
Αρέσει: 6 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις τη ζωή σου!

Δεν είχα προσπαθήσει να βελτιώσω τη ζωή μου ιδιαίτερα μέχρι τα...

Διαβάστε περισσότερα...
Εκδίκηση ή Συγχώρεση ;

Η εκδίκηση είναι λύτρωση ή μεγάλο λάθος; Είτε συμφωνούμε με την μια ή την...

Διαβάστε περισσότερα...
Ένα γράμμα του μπαμπά στην κόρη!

Όλοι μας σαν γονείς θέλουμε να μάθουμε και να εμφυσήσουμε στα παιδιά...

Διαβάστε περισσότερα...