Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φανταστική γαλατόπιτα... "ξυπόλυτη"!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Υλικά :
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγο ακόμα βούτυρο ή ηλιέλαιο για το πυρέξ
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα σε μια απλωτή κατσαρόλα στη φωτιά για να ζεσταθεί . Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη , το σιμιγδάλι , το κορν φλάουρ και τις βανίλιες για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα . Όταν το γάλα στην κατσαρόλα αρχίζει να αχνίζει (πριν βράσει) παίρνουμε δυο-τρεις κουταλιές με την μεγάλη κουτάλα της σούπας και το προσθέτουμε στο μίγμα του μίξερ ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα . Αδειαζουμε τότε όλο το περιεγχόμενο του μίξερ μέσα στη κατσαρόλα , στο γάλα που κοντεύει να βράσει και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα . Περιμένουμε να πάρει βράση και τότε θα δούμε ότι αρχίζει να πήζει . Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η κρέμα . Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο . Ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι το βούτυρο έχει λιώσει και έχει ενσωματωθεί στην κρέμα . Αδειάζουμε τότε την κρέμα αυτή σε καλά βουτυρωμένο ή λαδωμένο πυρέξ (20x30) και ισιώνουμε την επιφάνειά της με τη βοήθεια σπάτουλας . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην κάτω σχάρα , για 50-60  λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί καλά .
Μόλις κρυώσει λιγάκι , πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!

Συνταγή και φωτο: tasteoflife.com.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
15/03/15 00:59
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...