Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς εξοικονομώ βενζίνη, οδηγώντας το αυτοκίνητό μου;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Filenades, για να εξοικονομήσετε χρήματα από την βενζίνη του αυτοκινήτου, δεν χρειάζεται να το κλειδώσετε και να μην το χρησιμοποιείται. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα δείτε… διαφορά στο πορτοφόλι σας.

1.Μην πατάτε τόσο πολύ το φρένο: Το ξέρετε ότι αν πατάτε συνέχεια φρένο, μειώνοντας συνεχώς την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας καίτε περισσότερο; Το αμάξι κάθε φορά που επιταχύνει χρησιμοποιεί περισσότερη βενζίνη από όταν απλώς τρέχει. Επομένως: Την επόμενη φορά, αφήστε το γκάζι και αφήστε το αμάξι να μειώσει μόνο του ταχύτητα και φρενάρετε μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται. Έτσι γλιτώνετε περίπου 10-25% βενζίνης!

2.Βάζετε βενζίνη το πρωί: Η βενζίνη με την ζέστη διαστέλλεται και ενώ για παράδειγμα εσείς πληρώνετε για 20 λίτρα, βάζετε 18! Έτσι λοιπόν οι πρωινές ώρες που είναι και οι πιο δροσερές είναι οι καλύτερες ώρες. Τουλάχιστον θα βάζετε όση βενζίνη πρέπει και όχι όση σας επιτρέπει η ζέστη!

3.Ψάξτε για το φθηνότερο πρατήριο: Γιατί να πηγαίνετε στο πρατήριο που είναι 2 λεπτά από το σπίτι σας αλλά έχει την βενζίνη πανάκριβη; Πηγαίνετε λίγο παρακάτω ή στον δρόμο για την δουλειά ή την έξοδο ψάξτε να βρείτε ένα φθηνότερο που θα σας συμφέρει. Έτσι πάτε στην δουλειά σας και δεν χαλάτε βενζίνη ψάχνοντας για διάφορα πρατήρια.

4.Αδειάστε το πορτ-μπαγκαζ από άχρηστα πράγματα: Όσο περισσότερο το βάρος στο αμάξι τόση περισσότερη βενζίνη καίει.

5.Μην τρέχετε: Όταν θέλετε να κάνετε οικονομία στην βενζίνη, πολύ απλά δεν πρέπει να τρέχετε. Είναι γεγονός ότι με ταχύτητες των 70-80 χιλιομέτρων ανά ώρα κάνετε περισσότερη οικονομία (γύρω στο 20%) από ότι αν πηγαίνατε με 100-120. Ίσως τα όρια ταχύτητας δεν ορίστηκαν μόνο για την δική σας ασφάλεια, αλλά και επειδή χάρη σ'αυτά μπορεί να γλιτώσετε λίγη βενζίνη!

Δεν είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε τις παραπάνω συμβουλές και ας μην ξεχνάμε πως για να γνωρίζουμε ποιο πρατήριο έχει φθηνή βενζίνη στην περιοχή μας, αρκεί να στείλουμε SMS στο 54151 χωρίς χρέωση, (υπηρεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) γράφοντας τον δήμο ή το δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο βρισκόμαστε και εντός λίγων δευτερολέπτων θα λάβουμε απάντηση με τα τρία φθηνότερα πρατήρια της περιοχής. 

Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
30/01/13 08:27
Αρέσει: 3 / Σχόλια: 1
632 Alice Πέμπτη, 31 Ιαν 2013, 15:13

Σοφία, πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου! Αναγκαίες για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάμε! Και πολύ χρήσιμο το τηλέφωνο για την φτηνή βενζίνη!Ευχαριστούμε filenada!


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...