Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φτιάχνω μόνη μου υγρό σαπούνι για τα πιάτα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία
Filenades τι θα λέγατε να φτιάχναμε μόνες μας υγρό σαπούνι για τα πιάτα; Χωρίς χημικά, φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και φιλικό προς τα χέρια μας; Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες:

50 γρ σαπούνι βάση τριμμένο (πράσινο ή άσπρο)
220 γρ νερό. (Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με έγχυμα χαμομηλιού που προστατεύει τα χέρια.) 
30 γρ λεμόνι 
1 κ.γ. μαγειρική σόδα.
½ κούπα γλυκερίνη.

Βράζω το νερό και το κατεβάζω από την φωτιά. Ρίχνω μέσα το σαπούνι που έχω τρίψει στον τρίφτη και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Μόλις κρυώσει ρίχνω το λεμόνι, τη γλυκερίνη και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει τζελ. Στη συνέχεια προσθέτω και μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα. Ανακατεύω και το βάζω σε πλαστικά μπουκάλια φύλαξης. Είναι πολύ καθαριστικό και κάνει αφρό. Δύο κουταλάκια αρκούν για μια μεγάλη στοίβα πιάτων και είναι φιλικό με τα χέρια, ακόμα και χωρίς τη γλυκερίνη. 

Ή  ένα αρωματικό μείγμα γρήγορης παρασκευής για το οποίο θα χρειαστούμε:
650 γρ. Υγρό σαπούνι Μασσαλίας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Και μην σας απογοητεύουν οι δύσκολες δουλειές. Για τα πιάτα με λίπη, προσθέστε ½ φλυτζάνι ξύδι ή χυμό λεμονιού στο νερό για το πλύσιμο των πιάτων.

Για να μουλιάσετε το καμένο φαγητό στα ταψιά και τις κατσαρόλες, προσθέστε αμέσως λίγη μαγειρική σόδα και περιμένετε 15 λεπτά πριν τα καθαρίσετε. 

Αν το ταψί ή η κατσαρόλα έχει κρυώσει πριν προλάβετε να προσθέσετε μαγειρική σόδα, βράστε ένα διάλυμα με ένα φλιτζάνι νερό και 5 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας με 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα κατευθείαν μέσα στο ταψί ή την κατσαρόλα. Αφήστε το μείγμα να δράσει μέχρι να μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα τα υπολείμματα.

Και όλα αυτά γιατί αγαπάμε το περιβάλλον και θέλουμε να το παραδώσουμε όσο πιο αμόλυντο γίνεται στις επόμενες γενεές.

Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία
Συντακτική Ομάδα
23/01/13 08:17
Αρέσει: 4 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Σημείωσε αύξηση η Ανακύκλωση Λαμπτήρων!

Μέσα στο 2012 ανακυκλώθηκαν 763.000 λαμπτήρες έναντι 626.000 λαμπτήρων το 2011...

Διαβάστε περισσότερα...
"Ο Θεός δημιούργησε το φαγητό, ο διάβολος το καρύκευμα"

Ο λόγος για τα μπαχαρικά! Είναι οι μικροί, πολύτιμοι θησαυροί που μετατρέπουν με...

Διαβάστε περισσότερα...
Απλά tips για να μην είναι το ψυγείο σου εστία μόλυνσης και για να συντηρούνται τα τρόφιμα σωστά!

Ξέρεις ότι τα υπολείμματα των τροφών σε συνδυασμό με την υγρασία που επικρατεί...

Διαβάστε περισσότερα...
Καλό είναι να ξέρεις…

Μικρές αλλά σημαντικές γνώσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας!

Διαβάστε περισσότερα...