Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σαν προφιτερόλ!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!!

Υλικά
1 μονό πακέτο φρυγανιές
3/4 κούπας γάλα
1 κ.σ. άχνη
για την κρέμα
350 γρ. μαργαρίνη
250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. κακάο
1 1/4 κούπας ζάχαρη
5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί.
Αν θέλουμε,χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη.
Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22x32 εκ.
Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνω 
σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμη,προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα,το κακάο και τη ζάχαρη.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύ
καλά η ζάχαρη!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!Προσθέτουμε στην κατσαρόλα,
ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά.
Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές.
Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας,το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε
με τη χτυπημένη σαντιγί.
Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.

ΣΗΜ:Αν δεν μας αρέσουν οι φρυγανιές,μπορούμε να φτιάξουμε 
το γλυκό με μπισκότα σαβαγιάρ ή με παντεσπάνι.
Μπορούμε ακόμη να το ετοιμάσουμε σε ατομικά μπολ με σουδάκια,
σπιτικά ή έτοιμα,αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί,τα καλύψουμε
στη συνέχεια με την κρέμα σοκολάτας και τέλος τα στολίσουμε πάλι
με σαντιγί.
Συνταγή και φώτο: magyreuontas.blogspot.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
01/10/14 00:55
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...