Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Όλα όσα δεν ξέρατε για τα αποξηραμένα σύκα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Οικολογία
Η ιστορία του σύκου είνα βαθιά ριζωμένη στην ελληνική πράδοση. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια, οι αθλητές χρησιμοποιούσαν το σύκο σαν ‘’αναβολικό’’ μαζί με ανάλατη ελιά, τα φρούτα και το σκόρδο. Σήμερα, ο μόνος  εύκολος και πρακτικός τρόπος να γευτεί κανείς τα σύκα όλο το χρόνο , είναι να τα προμυθεύεται αποξηραμένα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή κατά τη μεταφορά του το φρέσκο σύκο είναι πολύ ευπαθές με αποτέλεσμα να κόβονται άγουρα και πρώιμα και να γίνονται άνοστα και απρόσιτα στον καταναλωτή.

Ποιές είναι οι ιδιότητες των σύκων:

-Μας εφοδιάζουν με πολλή ενέργεια λόγω της περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα (70% υδατάνθρακες)
-Έχουν υπακτικές ιδιότητες εξαιτίας της βλεννίνης και της πηκτίνης που περιέχουν
-Είναι πολύ πλούσια σε ασβέστιο (200mg/100gr)
-Συνδυασμένα  με κατσικίσιο τυρόγαλα (ορρό γάλακτος) ή ανάλατο κατσικίσιο ανθότυρο αποτελούν την καλύτερη επιλογή για όσους  τους αρέσουν τα γαλακτοκομικά ( προσλαμβάνονται αλκαλικά μεταλλικά άλατα, όπως ασβέστιο-μαγνήσιο-κάλιο-νάτριο. Επίσης για όσους πάσχουν από αρθριτικά, για όσους είναι στην ανάρρωση  από εγχειρήσεις ή ασθένειες και φυσικά  για όσους θέλουν απλά να αυξήσουν το μυϊκό ιστό τους π παραπάνω συδυασμός αποτελεί σημαντική πηγή των απαραίτητων συστατικών.


Πως χρησιμοποιούμε τα σύκα:

Σε αυτή τη περιπτώση οι επιλογές είναι πολλές.
-Με αμυγδαλόγαλα για δυνατό πρωινό ξεκίνημα
-Στη σαλάτα ψιλοκομμένα ή ολόκληρα. Θα δώσουν μοναδική γεύση.
-Με μπανάνες ή μήλα, στο μπλέντερ ή απευθείας στο πιάτο για να αποκτήσετε αμέσως ενέργεια.
-Με γάλα σόγιας. Συνδυασμός ιδανικός για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα οστεοπόρωσης.


Σημαντική σημείωση:  Για να γίνουν τα αποξηραμένα σύκα εύπεπτη και αφομοιώσιμη πηγή ενέργειας χρειάζεται να  τα βρέχουμε για 6 έως 12 ώρες σκεπασμένα σε νερό!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Οικολογία
Συντακτική Ομάδα
22/08/14 00:54
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πως να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια από την κουζίνα

Ο πιο εύκολος τρόπος για μεταφορά μικροβίων και βακτηρίων είναι...

Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη θέση στην ΕΕ για τα ελληνικά νερά!!

Σύμφωνα με την φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος...

Διαβάστε περισσότερα...
Πιο φιλικοί τρόποι αντιμετώπισης των εντόμων του Καλοκαιριού για σας και το περιβάλλον

Μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες, είναι κάποια από τα έντομα του καλοκαιριού, που εκτός...

Διαβάστε περισσότερα...
Φτιάξτε φυσικό και αποτελεσματικό στοματικό διάλυμα!!

Η σπιτική εκδοχή κάνει όσα δεν ονειρεύτηκε ποτέ η εμπορική και επιπλέον είναι...

Διαβάστε περισσότερα...