Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και σάλτσα τυριού

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Νόστιμο εύκολο και γρήγορο φαγητό. Μια συνταγή για ένα ελαφρύ αλλά γευστικότατο πιάτο. Πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας με κοτόπουλο μανιτάρια και κρέμα τυριού.

Υλικά 

•2 Στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
•1 πακέτο [500 γρ.] πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
•3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•1 σκελίδα σκόρδο  ψιλοκομμένο
•100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ή άλλα της αρεσκείας σας κομμένα σε λωρίδες
•1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
•200 γρ. μαλακό Τυρί [τύπου Φιλαδέλφεια]
•Ελαιόλαδο
•1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
•Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κύβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄περίπου. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το τυρί με τα υλικά και να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας και ανακατεύουμε με τη σάλτσα * ή σερβίρουμε το ζυμαρικό μας και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

* Σε περίπτωση που βάλουμε το ζυμαρικό μέσα στο μείγμα κοτόπουλου,  έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε 3/4 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικό μας και να το προσθέσουμε στο μείγμα κοτόπουλου πριν βάλουμε και το ζυμαρικό και να ανακατέψουμε πάνω στη φωτιά για 1΄τουλάχιστον.

sintayes.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
29/07/14 00:14
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...