Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Υπέροχο και υγιεινό πρωϊνό με ψωμί του τόστ στο φούρνο

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Μια συνταγή για ένα υγιεινό και υπέροχο πρωϊνό για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσετε στο ψυγείο, να το ψήσετε το πρωί και να απολαύσετε ζεστό και μυρωδάτο με την οικογένειά σας. 

Υλικά συνταγής
3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 πακέτο ψωμί του τόστ
4 αβγά
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κοφτό κ.γ. βανίλια

για γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη, 
κανέλα και μέλι 
ή maple syrup

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου. Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
Χτυπήστε καλά μαζί τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού.Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών. Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιεί» το ψωμί τα υγρά του. [Αν το θέλετε για πρωϊνό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο].
Ψήνετε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 180 βαθμούς για 45′. Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′. 
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.
 

sintayes.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
28/07/14 00:03
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...