Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γλυκό ψυγείου με λευκή και μαύρη σοκολάτα με 4 μόνο υλικά σε 4 κινήσεις!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Ένα φανταστικό, πανάλαφρο, δροσερό, γλυκό ψυγείου. Μια συνταγή για μια παγωμένη τερίνα με 2 σοκολάτες, μαύρη και άσπρη πανεύκολη με 4 μόνο υλικά σε 4 κινήσεις.

Υλικά 

200 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
570 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
2 μεγάλα ασπράδια αβγών

Εκτέλεση

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 22Χ12 εκ. περίπου και απλώνουμε μια λωρίδα λαδόκολλα στην βάση.
Για τη κρέμα μαύρης σοκολάτας: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα 370 γρ.  κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας  να ενσωματωθούν. Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα μπεν μαρί, έχουμε χτυπίσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη λευκή σοκολάτα: Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε  με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 200 ml. κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε απαλά, σταδιακά τη σαντιγί στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Στρώνουμε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας, συνεχίζουμε στρώνοντας από πάνω προσεκτικά και αργά όλη τη λευκή κρέμα σοκολάτας και τελειώνουμε με τη στρώση μαύρης σοκολάτας προσέχοντας να μη χαλάσουμε τη λευκή. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες  την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.



sintayes.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
03/07/14 01:03
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 1
1114 Φιλενάδα Τρίτη, 15 Ιουλ 2014, 12:08

Θα το δοκιμάσω και αυτό!!!! Και μετά να δω πως θα βγω στις παραλίες... Χα!Χα!Χα! :)


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...