Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί του τοστ!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί του τοστ!!!

Υλικά:


12-15 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
500γρ τυριά τριμμένα
250γρ ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
4 αυγά
1 λίτρο γάλα
300ml κρέμα γάλακτος
βούτυρο
φρυγανιά τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τις ψιλοκομμένες πιπεριές
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ,πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και βάζουμε μια στρώση φέτες ψωμί του τοστ αφού πρώτα τις αλείψουμε με βούτυρο και απο τις δυο πλευρές
Από πάνω βάζουμε το μισό τριμμένο τυρί,τις ψιλοκομμένες πιπεριές,το ζαμπόν ή το μπέικον
Συνεχίζουμε με μια ακόμα στρώση ψωμί, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος,ανακατεύουμε και περιχύνουμε το σουφλέ
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια



Συνταγή και φώτο : olgascuisine.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
20/06/14 00:57
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...