Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Φανταστική ποντιακή τυρόπιτα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Ποντιακή πιτούλα ,εύκολη ,αφράτη που γίνεται στο τηγάνι.

Υλικά

Αλεύρι όσο πάρει(για να γίνει ζύμη σαν του ψωμιού)
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
200γρ. βιταμ
½ φλ. του καφέ λάδι
1κ.σ. αλάτι
½ φακελάκι ξηρή μαγιά
1κ.γ. ζάχαρη
λίγη ρίγανη
για γέμιση τυρί σκληρό

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνω το γάλα με το βιταμ και βάζω το αλάτι. Αφήνω να κρυώσει λίγο και ρίχνω το λάδι, τη μαγιά, τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
Αφήνω να φουσκώσει(να ξεκουραστεί για 1 ώρα).
Σε ένα πιάτο, βάζω μια ποσότητα και ανοίγω μια λακουβίτσα
Βάζω ποσότητα τυριού μέσα και κλείνω με τη ζύμη μου.
Βάζω την κλειστή πιτούλα που δημιούργησα σε ένα τηγάνι (όπως είναι, χωρίς λάδι) και ψήνω από τις δυο πλευρές τόσο ώστε να πάρει χρώμα, σε δυνατή φωτιά. Αν θέλω, στο ψήσιμο, βάζω και ένα πιάτο, ή ένα καπάκι στην ανοιχτή πλευρά του τηγανιού, για να ψηθεί ακόμα καλύτερα.



tithafame.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
18/06/14 00:35
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...