Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

7 κόλπα που θα κρατήσουν τα χρήματα, μέσα στο πορτοφόλι σας!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money

Αποταμίευση εν καιρώ λιτότητας; Ακούγεται σαν ανέκδοτο, όμως ναι, με λίγη προσπάθεια, είναι εφικτή.

Εάν θέλετε να μαζέψετε λεφτά για το επόμενο μεγάλο project σας ή ταξίδι ή συμμετοχή σας σε ένα φεστιβάλ χορού, τότε θα πρέπει είτε να μειώσετε τα έξοδά σας, είτε να αυξήσετε τα έσοδά σας. 
Δεδομένων όμως των συνθηκών, είναι μάλλον δύσκολο να πετύχετε, ακόμα και ένα από τα δυο, αφού είναι πολύ πιθανό να έχετε ρίξει τα έξοδά σας, σαν επακόλουθο των ήδη μειωμένων σας εσόδων.

Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούν μερικές συμβουλές, που θα κάνουν την οικονομία πιο εύκολη και περισσότερο τρόπο ζωής, παρά θα την οριοθετήσουν σε μια περίοδο λιτότητας που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Η οικονομία, εν ολίγοις, μοιάζει με τη δίαιτα. Μην σκέφτεστε τόσο αυτά που τώρα στερείστε, όσο αυτά που θα κερδίσετε στο μέλλον όταν θα πετύχετε το στόχο σας.

1. Αποταμιεύετε μέρος του μισθού σας
Δεν πληρώνετε κάθε μήνα τη ΔΕΗ και δεν χρειάζεται να υπερβαίνετε κάθε μήνα το όριο του συμβολαίου του κινητού σας. Κρατάτε όσα χρειάζεστε από το μισθό σας για τα είδη πρώτης ανάγκης και αν δεν έχετε έκτακτα έξοδα εκείνο το μήνα, τα υπόλοιπα αποταμιεύστε τα. Ακόμα και αν είναι το ελάχιστο δυνατό ποσό.

2. Μην κουβαλάτε πάντα την πιστωτική μαζί σας
Το πλαστικό χρήμα, ξεγελάει, γι’ αυτό μην του  δώσετε την ευκαιρία να σας καταστρέψει οικονομικά. Χρησιμοποιείτε μετρητά για τις συναλλαγές σας και αποφύγετε να έχετε εύκαιρη την πιστωτική κάρτα, αφού δύσκολα θα αντισταθείτε να τη χρησιμοποιήσετε, ιδιαιτέρως για κάτι που τελικά δεν χρειαζόσασταν.

3. Κουβαλάτε τα χρήματα που χρειάζεστε για την ημέρα
Με την ίδια φιλοσοφία που προτείνεται για τις πιστωτικές κάρτες, φροντίστε να μην κουβαλάτε μαζί σας πολύ περισσότερα χρήματα από όσα λογικά θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο περισσότερα κουβαλάτε, τόσο περισσότερα θα χαλάσετε. Προνοήστε λοιπόν,  να κουβαλάτε λιγότερα.

4. Κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας
Η προσπάθεια θέλει επιβράβευση. Όπως όταν κάνετε δίαιτα, τρώτε ένα γλυκάκι μια φορά την εβδομάδα, έτσι και όταν κάνετε  οικονομία και σφιχτή οικονομική διαχείριση, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, μια φορά στο τόσο. Αν στερήσετε από τον εαυτό σας αυτή τη μικροχαρά, θα έρθει μια στιγμή που δεν θα αντιδράσετε ψύχραιμα σε ένα παζάρι ξεπουλήματος ρούχων και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο και κυρίως ανεξέλεγκτο.

5. Μείνετε μακριά από τις προσφορές
Εάν είστε επιρρεπείς στα ψώνια τότε θα γνωρίζετε καλά πως πρέπει να μένετε μακριά από τα μαγαζιά με χαμηλές τιμές. Ακόμα και αν μπαίνετε σε ένα τέτοιο μαγαζί, μόνο για να τσεκάρετε τις νέες προσφορές, δύσκολα θα αντισταθείτε από το να χαλάσετε εκεί το ημερήσιο σας budget.

6. Μην ψωνίζετε με παρέα
Εάν θέλετε να αγοράσετε κάτι, πηγαίνετε μόνοι σας στα μαγαζιά, αγοράστε το και απομακρυνθείτε ησύχως. Όσο διασκεδαστικό και αν είναι να περνάτε χρόνο με τους φίλους σας στα μαγαζιά, μπορεί εκείνοι να έχουν άλλες οικονομικές δυνατότητες και προτεραιτότητες και δεν είναι καθόλου δύσκολο να παρασυρθείτε από τη δική τους σπατάλη.

7. Ψωνίζετε πάντα με λίστα
Είτε πηγαίνετε στο σούπερ-μάρκετ είτε στην αγορά για διαφόρων ειδών ψώνια, έχετε πάντα μαζί σας  λίστα με όσα χρειάζεστε και προγραμματίζετε να πάρετε. Η λίστα θα σας συγκρατήσει από παρορμητικές αγορές και θα κάνετε καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας, μειώνοντας το χρόνο παραμονής σας στα μαγαζιά, κάτι που επίσης θα μειώσει τις πιθανότητες να αγοράσετε κάτι εκτός λίστας.


briefingnews

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
05/06/14 00:05
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...