Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Υπέροχο γλυκό με σαβουαγιάρ και πραλίνα φουντουκιού!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Απολαυστικό γλυκό με σαβουαγιάρ και πραλίνα φουντουκιού!!! 

Υλικά:

300-400γρ σαβουαγιάρ
400γρ πραλίνα φουντουκιού
500ml φρέσκο γάλα
2 συσκευασίες morfat ή 500ml  κρέμα γάλακτος
λίγο κονιάκ
4 κ.σ κακάο
4 κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
200γρ καβουρντισμένο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα,το κακάο,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.Κατεβάζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε λιγο κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μπεν μαρί αραιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα
Χτυπάμε την morfat ή την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει
Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και το κακάο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή τσέρκι περίπου 26 εκ
Απλώνουμε απο πάνω την μισή ποσότητα απο την πραλίνα φουντουκιού,την μισή σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Με την ίδια ακριβώς σειρά ετοιμάζουμε και την 2η στρώση σαβουαγιάρ-πραλίνα φουντουκιού-σαντιγύ-τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα-καβουρντισμένα αμύγδαλα
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και σερβίρουμε


Συνταγή και φώτο : olgascuisine.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
26/05/14 00:07
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...