Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Διαχρονικά μυστικά για επιτυχημένα κέικ - από το 1937!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Οι παρακάτω συμβουλές προέρχονται από ένα φυλλάδιο που δημοσιεύθηκε το 1937, που παρέχει γρήγορες συμβουλές για επιτυχία σε κάθε είδους κέικ.

Τα μυστικά της επιτυχίας για λευκά κέικ 
(βανίλια, πορτοκάλι κλπ.) 

- Μην χτυπάτε το αλεύρι πολύ. Αν συνεχίσετε να δουλεύετε αρκετά το μίγμα, αφού προσθέσετε το αλεύρι, η ζύμη θα σκληρύνει. . 
- Μην χτυπάτε τη μαρέγκα μέχρι να στεγνώσει, μόνο μέχρι να σφίξει. Η επιπλέον υγρασία είναι απαραίτητη στο μείγμα. 
- Ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία . Η πολλή ζέστη, σκληραίνει ασπράδι αυγού . 

Για κέικ περιέχουν ξηρούς καρπούς & σταφίδες 

- Φτιάχνονται συνήθως με μαύρη ζάχαρη, αλλά κοσκινίστε την καλά. 
- Για να στεγνώσουν οι σταφίδες μετά το πλύσιμο, απλώστε τις σε ταψί και αφήστε στον ήλιο. 
- Πασπαλίστε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς μαζί με αλεύρι , πριν τους προσθέσετε στο μίγμα. 

Για κέικ σοκολάτας 

- Μην αντικαθιστάτε το κακάο με σοκολάτα ή το αντίστροφο, χωρίς να προσαρμόσετε τα υγρά και το αλεύρι αντίστοιχα. Τρεις κουταλιές της σούπας κακάο είναι περίπου ίση με ένα τετράγωνο σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. 
- Το γάλα μπορεί πάντα να αντικαταστήσει το ξινόγαλα, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας ξίδι σε ένα φλιτζάνι γάλα. 
- Λιώστε τη σοκολάτα πάνω από ζεστό νερό ή πάνω από τον φούρνο. Μην την υπερθερμαίνετε. 
- Ψήστε κέικ σοκολάτας σε μέτριο φούρνο. 

Για κέικ με κρέμα 

Για να μην «μουλιάσει» η κάτω πλευρά 
- Αλείψτε χτυπημένο ασπράδι αυγού πριν ρίξετε την κρέμα. 
- Χρησιμοποιήστε ζεματιστό γάλα και ρίξτε τη γέμιση ζεστή. 
- Ξεκινήστε το ψήσιμο σε ζεστό φούρνο . Μειώστε τη θερμοκρασία για να ψηθεί και η γέμιση. 

Για να μην «χωρίσει» η γέμιση 
- Ψήστε αργά. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά της υψηλής θερμοκρασίας που απαιτούνται για να γίνει η κρούστα, μειώστε τη θερμοκρασία . 
- Βγάλτε από τον φούρνο αμέσως μόλις ψηθεί η γέμιση. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό , η γέμιση έχει ψηθεί εντελώς . 
- Το εβαπορέ (αραιωμένο με νερό , φυσικά) κάνει την γέμιση πιο βελούδινη από το φρέσκο γάλα. 

Για τάρτες φρούτων 

Για να μην «μουλιάσει» η κάτω πλευρά 
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κάτω . 
- Ψήστε γρήγορα. 

Για να μην ξεχειλίζουν τα υγρά 
- Ανακατέψτε τα φρούτα με αλεύρι ή ταπιόκα. 
- Στραγγίξετε καλά τον χυμό πριν από τα τοποθετήσετε στην τάρτα. 
- Σφραγίστε τα άκρα από την πάνω και κάτω ζύμη μαζί .






tipnut.com




Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
05/02/14 00:10
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...