Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Δείτε τα tips αποθήκευσης που βλάπτουν σοβαρά τη διακόσμηση

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διακόσμηση
Είναι απαραίτητο να οργανώνετε το σπίτι σας έτσι ώστε να μην υπάρχει ακαταστασία αλλά θα πρέπει να προσέξετε να μην ξεφύγετε από το όριο της υπερβολικής οργάνωσης γιατί τότε θα πετύχετε το αντίθετο από αυτό που επιθυμείτε: ένα παραφορτωμένο σπίτι που θα δείχνει αποπνικτικό και κακόγουστο.

Μην κρεμάτε πολλά γαντζάκια στον τοίχο: Οι κρεμάστρες και τα γαντζάκια στους τοίχους βοηθούν πολύ την τάξη στο χολ αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε γεμίζοντας τον τοίχο με γατζάκια. Δεν είναι απαραίτητο να κρεμάτε στον διάδρομο ή στο χολ όλα σας τα πανωφόρια και φουλάρια και να τα αφήνετε εκεί μέχρι την άνοιξη. Βάλτε μόνο όσα χρειάζεστε για να κρεμάτε εκεί το παλτό σας, ένα φουλάρι και μια τσάντα και να υπάρχει χώρος να βάλετε τα πανωφόρια των καλεσμένων σας. Μην τοποθετείτε πάνω από 4 με 5 γατζάκια.

Αποφύγετε να γεμίσετε το σπίτι με κουτιά και ράφια: Τα ράφια βοηθάνε στο να επικρατεί τάξη στο σπίτι αλλά είναι αντιαισθητικό να γεμίσετε όλο το σπίτι με ένα σωρό ράφια και κουτιά. Προσθέστε μια σειρά ράφια στο σαλόνι και μια στο υπνοδωμάτιο. Βρείτε μερικά όμορφα κουτιά και βάλτε τα κάτω από το κρεβάτι σας ή πάνω στο κομοδίνο σας. Αν νιώθετε πως δεν θα σας χωρέσουν όλα τα πράγματα σε μερικά ράφια και κουτιά τότε η λύση είναι να αρχίσετε να ξεφορτώνεστε πράγματα και όχι να προσθέτετε και άλλα κουτιά.

Μην κρύβετε πράγματα πίσω από κουρτίνες: Οι κουρτίνες είναι για να ομορφαίνουν το σπίτι σας και όχι για να χρησιμεύουν ως προσωρινή αποθήκη. Είναι προτιμότερο να προσθέσετε μερικά όμορφα κουτιά πάνω σε ένα τραπεζάκι ή ένα σετ από vintage βαλίτσες και να βάλετε εκεί μέσα τα πράγματά σας παρά να τα κρύψετε πίσω από κουρτίνες και κάτω από τραπεζομάντιλα.

Αποθηκεύετε πράγματα σε σημεία που δεν βολεύουν: Είναι κάποια πράγματα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, είναι πολύ λάθος να βάζετε το έξτρα χαρτί υγείας σε πολύ ψηλά ράφια που θα χρειαστείτε σκάλα για να το φτάσετε. Αν κάτι δεν βολεύει βρείτε διαφορετικό τρόπο για να το οργανώσετε. Το σημαντικό στην οργάνωση είναι να βάλετε τα πράγματα σε τάξη αλλά ταυτόχρονα να είναι βολικά τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού ώστε να μην σας δυσκολεύουν περισσότερο τη ζωή.

Μην τοποθετείτε κούτες παπουτσιών στο πάτωμα: Είναι ωραίο να είναι τα παπούτσια σας οργανωμένα στα κουτιά τους αλλά δυστυχώς τα κουτιά πιάνουν πολύ χώρο και εσείς έχετε υπερβολικά πολλά παπούτσια. Η λύση είναι να αγοράστε κάποια παπουτσοθήκη που να μην πιάνει πολύ χώρο αλλά να χωράει τα περισσότερα παπούτσια σας. 

Μην αποθηκεύετε όλα τα υλικά καθαρισμού μαζί: Είναι βολικό από τη μια μεριά να έχετε όλα τα υλικά καθαρισμού σε ένα σημείο, αλλά είναι προτιμότερο να τα έχετε διαχωρισμένα ανά δωμάτιο. Δηλαδή να βάζετε ξεχωριστά τα εργαλεία καθαρισμού της κουζίνας από αυτά του μπάνιου και του αυτοκινήτου σας. Έτσι θα είστε σίγουροι για το τι έχετε χρησιμοποιήσει στην κουζίνα και τι στο μπάνιο και θα αποφύγετε να εξαπλώσετε μικρόβια σε όλο το σπίτι. Επίσης, φροντίστε πριν τα αποθηκεύσετε να τα πλένετε καλά.

Μην χρησιμοποιείτε αδιαφανείς σακούλες αποθήκευσης: Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα χειμωνιάτικα ή τα καλοκαιρινά σας ρούχα σε διαφανείς σακούλες. Έτσι θα μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τι βρίσκεται σε κάθε σακούλα - και να βρείτε αυτό που ζητάτε χωρίς να τις ανοίξετε όλες.

spirossoulis.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Διακόσμηση
Συντακτική Ομάδα
16/01/16 22:12
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Κάντε τα μπουκάλια των αναψυκτικών και παλιά cd...γλαστράκια!!!

Τα πλαστικά μπουκαλάκια των αναψυκτικών και τα παλιά CD είναι...

Διαβάστε περισσότερα...
Η τέχνη του Decoupage για τα μάτια σας μόνο!!!

Η τέχνη του Decoupage είναι μια ξεχωριστή και αγαπημένη τέχνη...

Διαβάστε περισσότερα...
Μεταμορφώστε τα παλιά σας τζην σε...χρηστικά αντικείμενα!!!

Τα παλιά μεν αλλά αγαπημένα σας δε τζην αποκτούν και...

Διαβάστε περισσότερα...